Magnus Øyaas Håbrekke fra Melhus IL gikk i går inn til en særdeles imponerende 2. plass under Norgescupen i Steinkjer. Bare 2,9 sekunder skilte opp til vinneren. Dette var Håbrekkes debut i Norgescupen og han var naturlig nok svært fornøyd med resultatet.

– Jeg hadde mål om topp ti og dersom jeg greide pallen ville det være en ekstra bonus, sier unggutten til Trønderbladet.

– Jeg er kjempefornøyd siden landets beste skiløpere deltar. Det er artig å få svar på treningen jeg har gjort i sommer og høst, sier han.

Han håper å følge opp med nye topplasseringer i dag og i morgen.

- Målet er å starte med sprinten i morgen og målet er finale og søndag håper jeg på topp fem, sier han.

Lone Johansen hadde også en svært oppløftende dag i Nord-Trøndelag i går. Hun gikk inn til 5. plass i kvinner 18 år og tangerte dermed bestenoteringen fra i fjor.

- Veldig moro, sier Melhus-jenta om prestasjonen som motiverer til å stå på videre.

- Dette gir meg lyst til å trene mer, forsikrer hun.

Hun håper å følge opp med nye topptider i morgen og søndag.

- Jeg håper å gjøre enda bedre i morgen (sprint) og spesielt på søndag, da er det fristil som jeg er bedre på, sier hun.

Kulden har vært et hett (!) samtaleemne i hele landet de siste dagene og Steinkjer var intet unntak i dag med 18 minusgrader på stadion da Johansen gjorde seg klar.

- Det var helt forferdelig, iskaldt. Det var ubehagelig å puste, forteller Johansen, som gleder seg over at prognosene vis litt færre minusgrader i morgen.