Fredrik Riseth gjorde et ærlig i siste etappe av Toppidrettsveka, jakstarten i Trondheim sentrum med tøff stigning opp til Festningen. Men etter to runder gikk han tom for krefter og melhusgutten endte til slutt på 42. plass i sammendraget.

Les også: Utfordrer sprinteliten

Snøallergi

– Jeg tenkte at jeg måtte gå for en kjempegod plassering. Går det ikke, så har jeg i alle fall prøvd, sier Riseth om avslutningsetappen.

Petter Northug jr. hadde et solid forsprang på konkurrentene før lørdagen og det holdt akkurat inn, selv om langrennsstjernen overfor Adresseavisen bedyret at han hadde god kontroll. VM-kongen fra Falun ble nummer to på sprinten fredag kveld i den flate traseen i Munkegata. Etterpå sendte han ut en spydig melding på det sosiale mediumet «Snapchat» til de andre finalistene. Riseth hadde i kjent stil skrudd opp tempoet i delfinalene, men når det gjaldt som mest gikk han tom for krefter. Riseth kom sist i mål i finalen foran et stort publikum på Trondheim Torg.

– I meldingen skrev han om å være allergisk mot snø og mente med det at noen bare er gode med rulleski på beina. Jeg får vise at jeg har noe å gjøre på dette nivået også til vinteren, sier Riseth.

Ser mot Sør-Korea

Men Team Trøndelag-utøveren mener Northug har et lite poeng.

– Det er en forskjell. Rulleski krever høy fart og de som har trent på det har funnet en teknikk som fungerer. Men går du godt på rulleski, så har du i hvert fall gjort en god jobb, mener 20-åringen.

Han gir seg selv godkjent på to av fire øvelser i Toppidrettsveka. Nå skal han inn i treningsboblen igjen. Målet er å øke kapasiteten, ikke bare for å ta ytterligere steg i distanserenn, men også holde ut lenger i sprintfinaler.

Utover høsten venter flere samlinger med Team Trøndelag. Riseth har satt seg noen mål for vinteren som han håper å oppfylle.

– U23-VM er et av målene, prøve-OL i Pyeongchang et annet. De som skal gå VM i Lahti vil nok ikke dra dit. Og da åpner deg seg en mulighet for 23-løperne. Det er en lang reise dit, men jeg skal jobbe for å klare det, sier han.

PS: Anne Kjersti Kalvå ble nummer 12 sammenlagt i Toppidrettsveka. Trønderbladet har ikke lyktes å komme i kontakt med Lundamo-jenta.