Trener Stig Strand i Trondhjems skiskyttere er imponert over Jenny Enodd, som torsdag debuterte i IBU-cupen med en 9. plass på 15 kilometeren normaldistanse.

- Det er veldig artig at hun gjør det så bra. Jeg er imponert over at hun presterer så godt som debutant i det internasjonale rennet. I tillegg er hun førsteårs senior, sier Strand til Trønderbladet.

- Nå ser vi virkelig utvikling

Skiskyttertreneren forteller at det i jula løsnet for henne formmessig.

- Det la nok grunnlaget for at hun gikk så godt i norgescupen i Lygna og ble tatt ut til IBU-cupen. Hun hadde noen gode løp i fjor, men nå ser vi virkelig at utviklingen går jevnt og fint fremover, mener han.

Ifølge Strand har Enodd tatt bra steg på skytingen denne sesongen. Hun går også veldig godt på ski.

- Så langt skyter hun veldig bra og hun flyter bra når hun går på ski. Hun mangler kanskje litt på roen og intensiteten i bakkene for å gå enda raskere, men det kommer nok, sier treneren.

- Ser ingen begrensninger

- Hvor langt kan Jenny nå?

- Det er vanskelig å si. Vi har hatt mange utøvere på hennes nivå de siste årene. Utviklingen er i hvert fall positiv og jeg ser ikke noen begrensninger. Fortsetter hun å gjøre en god jobb og holder seg frisk og skadefri, tror jeg ikke vi har sett det beste av henne ennå, sier Strand.

Lørdag går Enodd  7,5 kilometer sprint i Arber i Tyskland. Hovedpersonen selv gleder seg til å gå et nytt løp i IBU-cupen.

- Det blir tøft løp og det er mange som går fort på ski og kan skyte bra. Jeg må egentlig bare prøve å nullstille meg og forberede meg så godt som mulig til et nytt hardt løp, sier Enodd til Trønderbladet.