Johannes Høsflot Klæbo og melhusbygg Fredrik Riseth på Byåsens førstelag var storfavoritter til å ta gullet på torsdagens lagsprint i NM del to i Alta.

Slik gikk det ikke. En uheldig Riseth falt på sin siste etappe, og gjorde at Klæbo fikk en vanskelig oppgave på ankeretappen. Klæbo klarte aldri å ta igjen teten og gikk i mål på en skuffende 9. plass.

- Vi klarte dessverre ikke det vi hadde håpet på. Fredrik kom bort til meg etterpå og beklaget seg. Det handler om å holde seg på beina, men jeg klandrer ham ikke, det er slikt som skjer, sa Klæbo til NRKs reporter etter rennet.

Stensås best av de lokale

Lillehammer med Martin Løwstrøm Nyenget og Håvard Solås Taugbøl tok en overraskende seier.

Sindre Bjørnestad Skar og Aleksander Emil Dyrberg Ek på Bærums Verk og Hauger Idrettsforening tok andreplassen. Martin Johnsrud Sundby og Andrew Musgrave på Røa ble nummer tre.

Magnus Stenås fra Lundamo gikk lagsprinten for Tydal sammen med Niklas Dyrhaug. De ble nummer sju. Stensås gjorde det best av de lokale skiløperne fra Melhus.

Grøtan Eriksen og Ekren

Byåsens andrelag med Sivert Grøtan Eriksen fra Melhus og Didrik Tønseth, ble nummer tolv i finalen under lagsprinten.

Petter Northug viste seg fram på sine etapper. Trønderen, som fortsatt ikke har avklart framtiden, så piggere ut enn på lenge. Sammen med lillebror Even ble han nummer seks for Strindheim.

Melhusbygg Thomas Ekren ble sammen med Lars Ove Aunli gikk for Strindheims andrelag, men tok seg ikke videre fra semifinalen.