Flå/Lundamo hentet ett poeng i søndagens hjemmekamp mot Langevåg. Dermed har laget tatt poeng i to kamper på rad og starter poengsankingen for alvor.

Flå/Lundamo avsluttet fjoråret med å slå tabelljumbo Klæbu med hele 20 mål på bortebane i midten av desember. Når laget startet 2016 søndag ble det langt mer jevnt og spennende kampen igjennom.

Vertene ledet 10-6, før gjestene fra Sunnmøre dominerte alt og ledet en periode 12-19. Ved pause var stillingen 15-19. I andre omgang fulgte lagene stort sett hverandre som skygger der Flå/Lundamo til slutt fikk det siste ordet med sin utligning til 29-29 med under minuttet igjen å spille.

- Med tanke på at vi ligger under med sju mål en periode og scorer det siste målet i kampen, så må jeg være fornøyd med dette. Vi tapte tross alt med ti mål borte mot dette laget i høst, oppsummerte Flå/Lundamo-trener Asgeir Hatlen etter kampslutt.

- Det er en periode i første omgang som ødelegger alt for oss. Det tok vel bortimot et kvarter mellom det 12. og 13. målet vårt, legger han til.

Dårlig selvtillit

Forklaringen?

- Jentene har vært vant til å tape i år (åtte to på elleve kamper red.anm), og så fort vi begynner å slippe inn mål kommer den dårlige følelsen snikende inn igjen. I dag er det utvisningene vi pådrar oss i andre omgang som fratar oss seieren. Istedenfor 26-23, får de 25-24. Vi kunne og burde punktert kampen på det tidspunktet, hevder Hatlen.

Sentral Midtlyng

Marthe Midtlyng har vært sårt savnet hos grønntrøyene i høst, men med henne tilbake har det nå blitt poeng i to kamper på rad. Søndag hamret hun inn 14 mål for Flå/Lundamo, hvorav tre fra straffemerket.

- Marthe er veldig sentral for oss. Det kan jeg ikke legge skjul på. De som måtte mene noe annet, vet ikke hva de snakker om, svarer Flå/Lundamo-treneren bastant.

- Skadesituasjonen for oss var ille en periode i høst. Det kostet oss en del poeng. På det verste var seks spillere borte. Nå er vi nede i tre, så sånn sett er det halvert, ler Hatlen.

Møre-tur venter

Neste gang FLå/Lundamo skal i ilden er helgen 23-24. janauar. Da skal laget spille hele tre kamper. Lørdag venter Træff borte, mens det blir dobbeltkamp mot Midsund og Elnesvågen søndag.

- Det blir en tøff helg med tre kamper. Vi må klare oss uten Marthe Midtlyng da, men til gjengjeld så er både Mia Røste og Elisabeth Bolland tilbake da, informerer Hatlen.

- Sosialt er det veldig viktig med slike turer, selv om det er i drøyeste laget å spille tre kamper i løpet av ei helg. Økonomien gir oss ikke noe annet valg, påpeker han og legger samtidig til at bussturen ihvertfall er gratis.

Ettersom kun ett lag rykker ned fra damenes tredje divisjon og avstanden ned til Klæbu er fem poeng, skal mye gå galt dersom Flå/Lundamo-jentene ikke blir å finne i denne divisjonen også neste sesong.

Marthe Midtlyng banken inn 14 mål. Foto: Inge Grytbakk
Åshild Engesmo har ristet Langevåg-spillerne av seg. Foto: Inge Grytbakk
Monica Gjersvold i angrep. Foto: Inge Grytbakk