Buvik Idrettslag bruker store ressurser på å kjøre opp skispor og legge til rette for gode forhold i Buvikmarka. Nå plages de av turgåere som bruker skiløypa uten ski på beina.

«Vi er utrolig glad over å se mange skiløpere i marka, men skuffelsen blir desto større for alle når folk tramper opp skøytetraseen til fots», skriver Buvik Idrettslag Ski på Facebook.

«Dette har vi opplevd hver dag siden den etterlengtede snøen kom, og det fører til at både løypekjørerne og vi andre som legger til rette for skiidretten, blir oppgitte og får lite lyst til å fortsette med det vi gjør», står det videre i innlegget som har blitt heftig debattert.

- Fjerner ikke hundemøkka

Løypekjører Kjetil Øyum i Melhus IL opplever ikke at fotspor ødelegger skisporene i lysløypa i Skjetnemarka og sporene på Kregneskjølen.

- Jeg har sett at folk går til fots i lysløypa, men da har det vært så hardt at det har gått fint. Jeg har heller ikke fått tilbakemeldinger fra andre om at dette er et problem, sier Øyum til Trønderbladet.

I Skjetnemarka har de en helt annen utfordring ifølge Øyum.

- Problemet vårt er at folk ikke fjerner møkka etter hundene sine. Hundene slippes fra parkeringsplassen og springer 200-300 meter før de gjør sitt fornødne, uten at eierne plukker opp etterpå, sier løypekjøreren.

Uvettig snøscooterkjøring

Øyum forteller også at de hver vinter sliter med uvettig snøscooterkjøring mellom Kregneskjølen og Torkelstjønna. Senest torsdag kveld så han ferske scooterspor i området.

- Da jeg kjørte turtraseen på Kregneskjølen forrige uke, fikk jeg tilbakemelding fra en skiløper om at det var scooterspor midt i løypetraseen, to timer etter at løypa var nypreparert, sier han.

Melhusbyggen beskriver det som villkjøring og forteller at sporene kommer fra Kvål-siden.

- Jeg kan ikke bestemme om de skal kjøre snøscooter på Kregneskjølen eller ikke, men hvorfor skal de kjøre over skisporene? Vi har lite nok snø fra før og prøver å få det så fint som mulig, sier Øyum.

- Folk viser hensyn

I Frøsetmarka på Støren kan løypekjører Atle Grytdal opplyse at folk bruker traseene med ski på beina.

- Vi har ikke hatt noen store problemer med at folk går i skiløypa uten ski. Det har selvfølgelig hendt at noen har gjort det, men stort sett er de flinke til å gå på ski, forteller Grytdal.

Heller ikke i lysløypa i Trehjørningen Idrettspark på Kvål opplever de dette som et problem.

- Dette kan være et problem når det er nykjørte spor, men vi opplever at folk tar hensyn og ikke går i løypa før sporene har satt seg. Mange bruker skogsbilveiene når de går til fots, sier nestleder Fritz Arne Haugen i Trønder-Lyn.