Denne uka er det i Sandnes det skjer for landets yngste og eldste styrkeløftere, med NM både for ungdom, juniorer og veteraner. I sistnevnte gruppe finner vi Åge Berntsen (42) og Freddy Sæther (51) fra Melhus ILs styrkeløftavdeling. Begge to gjorde flere gode løft torsdag, selv om de begge mener de har en del å gå på.

Les også: Tok bronse i VM

Les også: Tredjeplass i EM

Som vanlig ble det konkurrert i både benkpress, markløft og knebøy.

Sølv tross skulderskade

For Berntsen, som tidligere i år har tatt bronse både i EM og VM i 120 kilo+ for yngre veteraner, satte en skulderskade en demper på innsatsen, særlig i benkpress. Der måtte han gi seg på relativt lave 215 kilo, noe som gjorde at det sammenlagt ikke ble gull denne gangen. Sølv sammenlagt er han derimot rimelig godt fornøyd med ut fra forutsetningene.

– Jeg har slitt med skuldra siden VM i Denver, så jeg må bruke tida framover til å finne ut hva som er galt og få behandling. Egentlig er jeg godt fornøyd med innsatsen, og at jeg klarte å gjennomføre, sier han til Trønderbladet.

– Formidabel seier

God grunn til å smile hadde han i alle fall etter å ha løftet 350 kilo i knebøy. Der ble det gull og ren utklassing. Nestemann på lista løftet 320.

– Det ble jo til slutt en formidabel seier, så det er jeg glad for, sier kraftkaren fra Melhus.

I markløft stoppet han til slutt på 280 kilo. Neste anledning til å sanke medaljer er benkpress-NM i mars, men det avhenger av at han blir frisk i skuldra.

Ny pers for Freddy

Også klubbkompis Freddy Sæther var i aksjon torsdag. Der Berntsen konkurrerte i avdelingen for de mellom 40-40, kjempet 51-åringen Sæther mot gutta i alderssjiktet 50-59. Der ble det sammenlagt fjerdeplass i 105-kilosklassen.

– Jeg har løftet noen år for klubben nå og har ei grei utvikling resultatmessig, selv om jeg ikke hadde den helt store dagen nå. Det positive er derimot at jeg slo min personlige rekord i knebøy med 205 kilo, sier han.

I benkpress løftet han 155 kilo, og i markløft ble det 200.

– Jeg hadde forventa litt mer i disse øvelsene, men jeg gikk litt tom denne gangen. Det kommer et år neste år også, sier veteranen.