Lørdag ettermiddag tok herrelaget til Trønder-Lyn imot Tolga-Vingelen på Sørøya kunstgress. Hjemmelaget vant til slutt kampen 4-2 etter scoringer av Oliver Aune (2), Niklas Dahlø Wærnes og Erik Grinde.

Men oppgjøret i 5. divisjon skulle vise seg å bli en jevn og intens batalje, i hvert fall i sluttminuttene. Fem minutter før slutt reduserte bortelaget til 2-3. Og på overtid var Tolga-Vingelen farlig frempå igjen, med to skudd i tverrliggeren i samme angrep.

Trønder-Lyn slapp med skrekken, og helt på tampen av tilleggstiden punkterte Oliver Aune kampen med en kald avslutning alene med keeper.

- Når man som trener ikke er fornøyd med spillet, men likevel vinner 4-2, kan man ikke være annet enn fornøyd, sier trener Ketil Ivar Fjæran til Trønderbladet etter kampen.

Ikke fornøyd med spillet

Under kampen var det en svært engasjert Fjæran på sidelinjen. Da en av spillerne til Trønder-Lyn ble tydelig felt utenfor 16-meteren i andre omgang, kokte det nærmest over for hovedtreneren, som kom med krass kritikk retning linjedommeren.

Dette førte til at hoveddommer Mohammad Isa Shahamat kom løpende til trenerbenken. Kampsjefen ba Fjæran rose seg ned, og truet med å vise ham ut hvis han ikke fulgte advarselen.

- Jeg syntes ikke noe om avgjørelsen i det hele tatt. For meg handler det om fotballforståelse. Når man så hvor hardt spillere ble tatt, synes jeg det er helt på trynet å ikke blåse i den situasjonen. Spesielt når man dømmer frispark på andre ting som ikke er i nærheten så stygt, mener treneren.

- Du er veldig engasjert på sidelinja, er du alltid så ivrig under kamp?

- Jeg er verre. Det er måten min å være på. Fotball er følelser, sier Fjæran, som ikke har fått tilbakemeldinger fra spillerne om at det kan bli for mye til tider.

- Noe uforløst med spillet vårt

Trønder-Lyn står nå med fire poeng etter to seriekamper. I skrivende stund topper Trønder-Lyn tabellen, men flere lag har én kamp mindre spilt.

- Det er noe uforløst med spillet vårt. Både bevelgelsene og pasningene blir for upresise. Vi var gode i treningskampene, men spillerne virker litt nervøse nå som alvoret har startet. Vi må få det bort og kose oss i stedet, oppsummerer Fjæran starten på sesongen.

I serieåpningen ble det poengdeling 2-2 borte mot Alvdal. Nysigneringen og Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe sikret poenget.  Neste seriekamp for Trønder-Lyn er førstkommende torsdag hjemme mot Brekken.

Se bildeserie fra kampen øverst i artikkelen!