Odin Garli fra Soknedal er en av de 10 finalistene, av totalt 29 nominerte til Skiskytter-VMs talentpris.

Les også: Kan vinne talentpris

– Viser det lille ekstra

Tora Berger leder juryen som skal finne Norges to største skiskyttertalenter blant 14 gutter og 15 jenter nominerte fra de ulike skiskytterkretsene i Norge.

– Alle de nominerte talentene har et stort potensial, men de 10 vi nå har valgt ut som finalister viser det lille ekstra, sier juryleder, Tora Berger.

Talentprisen er rettet mot talenter som er på aldersnivået før de når aldersbestemt landslag. Vinnerene kåres i slutten av februar og premien er et stipend på 10.000 kroner.

Les også: - Du vet egentlig ikke hvor blinken er

Krevende jobb

Tora Berger og resten av juryen hatt en vanskelig jobb med å plukke ut de 10 finalistene blant de største skiskyttertalentene i landet.

– Målet med prisen er å løfte frem og hylle idrettens største talenter. Det har vært en utrolig krevende jobb for oss i juryen når det er så mange dyktige kandidater, sier Berger.

Får prisen under VM

Prisoverrekkelsen skjer midt på arenaen under VM i Holmenkollen, samme dag som kvinnestafetten. Alle nominerte får to billetter hver til kvinnestafetten fredag 11. mars. De to vinnerne får stipend og diplom tildelt på stadion.

– Det er så mange fantastiske talenter i Norge, noe som er svært lovende for fremtiden. Det er da en selvfølge at vi skal gjøre litt ekstra stas på vinnerne under VM, sier juryleder Tora Berger.

Holdninger er viktig

Juryen har blant annet vurdert talentene basert på sportslige resultater, sportslig talent, holdninger i og utenfor «løypa», treningsvilje, talent for å trene og potensial til å hevde seg internasjonalt.

Juryen består av Marian Lyngsaunet (f.v. bredde- og rekrutteringssjef, NSSF), Morten Djupvik (idrettssjef, NSSF), juryleder Tora Berger (skiskytterdronning) og Per Bergerud (adm. dir. Oslo2016). Tore Bøygard (president, NSSF) er også i juryen, men ikke med på bildet.