Borghild Løvset var favoritt til å ta hjem NM-tittelen i maratongrenen innen terrengsykling. Hun innfridde da også det uvanlig varme sommerværet.

-  I dag var planen å kjøre hardt fra start. Det ble kanskje litt vel hardt og jeg måtte roe ned etter hvert. Da fikk jeg besøk av blant andre Heidi Sandstø som også fikk en luke. Jeg tror hun fikk tekniske problemer, for hun kunne nok gitt meg kamp. Jeg tror aldri at jeg har vunnet før jeg er i mål, men da jeg fikk høre på siste langing at jeg hadde ti minutter, forstod jeg at det gikk veien. Det er artig å fortsatt ha mestertrøya, det er aldri noe gøy å gi den fra seg, sier Løvset til sykling.no.

Ola Kjøren fulgte opp og sørget dermed for to gull til Skaun i norgesmesterskapet.

-  Jeg kjørte mitt eget løp til Kvam og visste at bakkene derfra kom til å bli tøffe. Som forventet støtet Carl Fredrik Hagen i bunn. Jeg måtte slippe han, men kjørte han igjen kort etter at det flatet ut. Da forstod jeg at jeg var sterkest, og støtet like etter. Det holdt, og det var en vanvittig følelse å komme alene til mål, sier den ferske norgesmesteren.