Åtte nordmenn kom på de åtte første plassene under langløpet Marcialonga i dag. Torleif Syrstad fra Lundamo IL kom på åttendeplassen, noe som har vakt stor oppsikt. 22-åringen gikk inn på 2:09.29, og det var under ett minutt bak vinneren.

Gjerdalen vant

Nok en gang ble dette langløpet totalt dominert av de norske løperne, og det skilte 2,9 sekunder mellom de tre beste. Tor Asle Gjerdalen hadde så stor luke at han kunne stoppe opp, strekke armene over hodet og motta seierskransen før han skled over målstreken. Han ble den første løperen noensinne som sikret tre strake seirer i løpet som i år gikk for 44. gang, med en distanse på 57 kilometer. I det snøfattige terrenget gikk Gjerdalen taktisk smart og mot slutten hadde han full kontroll.

Det var 14-15 løpere som var ganske samlet på vei inn i bakken som avslutter det tradisjonsrike løpet i Cavalese, men det sprakk fort opp inn i den avsluttende bakken. Fire mann skilte seg ut tidlig. Ved siden av Gjerdalen var det Morten Eide Pedersen, Johan Kjølstad og Anders Aukland.

Veteranen Aukland var den første som måtte slippe, men han sprakk på ingen måte og holdt seg så tett på tettrioen at fjerdeplassen til Oseberg-løperen var under kontroll hele veien inn til mål.'

Kampen om annenplassen ble tettere, men Kjølstad gikk kastet seg noen så vidt det var foran Pedersen. Det skilte tre tiendedeler mellom dem. Stian Hoelgaard og Øystein "Pølsa" Pettersen endte som nummer fem og seks.