Lørdag arrangerer Norsk Motor Klubb Melhus for første gang crosskart-NM på Bollandsmoen motorbane i Melhus. Dette er årets andre NM-runde i bilsporten som kjøres i klassene mini, 85, 125 , 250, 650 og xtrem.

Nestleder Rune Kvernrød i NMK Melhus opplyser at 65 utøvere fra hele landet er påmeldt til det nasjonale løpet.

- Fra klubben vår har vi fire deltakere. To kjører klassen mini i alderen 6 til 11 år og de to andre deltar i klassen 125, som er fra 12 til 16 år, sier Kvernrød.

Stinius går for pallen

Sønnen til Kvernrød, Stinius, er en av medlemmene i klubben som skal kjøre på hjemmebane i helga. Han kjører i klassen 125.

- Han gjorde det veldig bra i den første NM-runden og ble nummer fem. Han fikk også en femteplass under det internasjonale NES-løpet. I helga er det pallen som gjelder, forteller han.

Selv om Stinius er i form har han ikke fått trent like mye som han skulle ønsket.

- På grunn av restriksjoner fra kommunen får vi bare trene én gang i uka på Bollandsmoen. I skoleferien stenger de banen. Dette er synd når klubben har så mange aktive medlemmer, sier Kvernrød og legger til at de har dialog med kommunen om å få endret dette.

Bil- og rallycross på søndag

Søndag er det klart for kvalifiseringsløp til landsfinalen i bilcross for både senior og junior på Bollandsmoen. Her er det 87 påmeldte. Fra Melhus deltar elleve i juniorklassen og 21 blant seniorene.

Samme dag arrangeres det et løp i rallycross. Av de ti startende kommer hele syv personer fra Melhus.

Håper på folkefest

Mellom 40-50 frivillige sørger for gjennomføringen av løpene. De fleste kommer fra den lokale klubben, men noen nøkkelpersoner er leid inn fra andre steder. Helgas speaker kommer fra Skien og har blant annet jobbet med Oslo Motorshow.

- Vi har gjort om litt på traseen i crosskart og har lagt inn et hopp på indre bane. Jeg håper vi får se noen spreke hopp i helga, sier Kvernrød.

Det er ikke umulig at publikum får se en fremtidig stjerne i helga. Flere av de store profilene i ulike motorsporter startet med crosskart. Oliver Solberg, sønnen til Petter Solberg, er en av dem.

- Vi håper på fint vær og at det kommer masse folk, forteller Kvernrød, som kan love fart og spenning.