I helga deltok Idrettsveien bofellesskap med ett lag i NM i gatefotball – turneringen som spilles i en ballbinge, og med litt færre spillere og litt andre regler enn vanlig fotball. Norgesmesterskapet arrangeres av Frelsesarmeen, og ble spilt på Lerkendal i et samarbeid mellom Frelsesarmeen og Rosenborg.

– Turneringen ble åpnet fredag ettermiddag av ordfører Rita Ottervik i Trondheim, og det var høytidelig innmarsj og avspilling av nasjonalsang, forteller enhetsleder i Idrettsveien bofellesskap, Marit Leer Øyaas.

Målrike oppgjør

Idrettsveien, som er mest kjent for å sykle Birken, har trent til turneringen i flere måneder. Med faste treninger i Gruva var grunnlaget for turneringen lagt.

Fredag spilte de først mot Oslo gatefotball, en kamp som endte med tap 8-3. Idrettsveien ledet 3-0, men Oslo ble fryktelig gode etterhvert. Lørdag morgen var det Hveita United som var første motstander. Det ble også tøff motstand, og Idrettsveien tapte tilslutt 11-6. I kamp nummer to gikk det bedre. Da ble Tønsberg Vikings slått 10-9.

Med disse tre kampene endte Idrettsveien på tredjeplass i sin pulje, og startet mellomspillet mot Floenhodene fra Bergen. Den kampen endte med tap 9-4. Lørdagen ble avsluttet på banen med å slå Gøtz1 10-9.

– Lørdag kveld var det høytidelig bankett på Scandic Lerkendal – noe spillerne fra Idrettsveien satte stor pris på. Der var alle lagene samlet til middag og underholdning, sier Øyaas.

Landslagssjefen innom

Søndag morgen braket det løs igjen. Første kamp endte med tap 10-9 mot Kongsvinger. Det var 9-9 etter ordinær tid, men Kongsvinger ble for sterke i straffesparkkonkurransen. Siste kamp ble spilt mot Gøtz2, og den vant Idrettsveien 10-9, også det etter straffekonkurranse.

– Det var en begivenhetsrik helg for laget fra Idrettsveien. Det var spennende å møte motstandere fra hele Norge. Norge har også et eget landslag i gatefotball, og landslagstreneren, som besøkte turneringen, var også innom lagledelsen til Idrettsveien, sier hun.

Til NM

– Det blir nok ikke noe landslagsuttak fra Idrettsveien – men treneren hadde merket seg enkelte spillere.

Flere Rosenborgspillere var også innom turneringen på Lerkendal, og alle stilte velvillig opp på bilder med laget fra Melhus.

– Alt i alt var dette en fantastisk helg, og planleggingen mot neste års NM i Stavanger er allerede i gang. Laget fra Idrettsveien har som ambisjon å ha med flere spillere til Stavanger, så det vil bli jobbet med rekruttering av nye spillere allerede nå, forteller enhetslederen.