Sammen med Meldal har Flå en gang i måneden en lørdagsøkt med to spillere fra Byåsens elitelag. Annenhver gang får Horghallen dermed storfint besøk, og denne helga var Jenny Grøtan og keeper Andrea Austmo Pedersen på plass.

– Forhåpentligvis syns de det er inspirerende med noen annerledes treninger. Vi ønsker å motivere dem til å trene enda mer, sier Grøtan.

– Veldig bra

Lørdag hadde hun sin andre økt i Horghallen, og hun sitter igjen med et godt inntrykk av håndballmiljøet i Gauldalen.

– Det er bra rekruttering her, virker det som. I denne alderen detter veldig mange av i byen. At de klarer å holde på håndballspillerne sine er veldig bra, kommenterer hun.

De aller mest ivrige kan dermed sette av hver fjerde lørdag til unike sjanser for utvikling og gode råd fra noen som har lyktes med å leve ut drømmen som håndballproff. Treningene er ikke obligatoriske, men åpenbart viktige for de som vil bli god i idretten.

Ivrige spillere

– Vi gjør øvelser som vi gjør på våre treninger, som vi syns er bra. Håpet at de har lært litt og at de tar med seg det videre på treningene sine, sier Grøtan.

Byåsen-keeper Austmo Pedersen gestikulerer og viser med kroppsspråk hvordan hun skal gjøre seg så stor som mulig da unge håpefulle keepere ivrig spør om tips og råd.

– Mye av fokuset denne gangen lå på å lese forsvaret, lese skuddene og blokkene. Kommer det gjennombrudd? I tillegg pratet vi om å gjøre seg stor på kontringer, å ikke stå inni målet, men å komme frem, sier Austmo Pedersen.

Les mer i Trønderbladet tirsdag!