I helga skal Magnus Reiten kjøre VM i snowcross i Levi i Kittilä i Finland. Dette markerer slutten på årets snøscootersesong for singsåsbyggen, som skal delta i den største klassen, Pro Open.

- Det er høydepunktet for sesongen, sier Reiten til Trønderbladet.

Da lokalavisa slo på tråden torsdag formiddag var han på vei til nordover. Sammen med faren, svigerfaren og kjæresten dro Reiten av gårde fra Singsås onsdag kveld. Til sammen skal de kjøre 130 mil, og regner med å være fremme rundt klokken seks torsdag kveld.

- Jeg sjekket flybilletter til Finland, men da jeg så at prisene var nærmere 12.000 kroner, bestemte jeg meg for å kjøre selv, forteller 20-åringen.

- Høyt nivå i VM

Reiten har både vunnet og vært på pallen flere ganger i konkurranser i Norge og Sverige denne vinteren. Nå venter et knallsterkt startfelt i VM.

- Jeg vet ikke så mye om nivået, men det er betraktelig høyere nivå i VM enn andre løp som jeg kjører gjennom sesongen. Alle som kjører i USA er hjemme igjen og skal delta i Finland i helga, sier han.

- Hva er målsettingen i mesterskapet?

- Får jeg en topp ti-plassering skal jeg være fornøyd. Blir jeg topp fem vil det være over all forventning. Plutselig kan det klaffe godt, men det kan også ende i fiasko, forteller Reiten, som tidligere har uttalt at han har som mål om å bli topp fem i VM.

Fredag er det trening og kvalifisering på programmet. De 25 beste fra kvalifiseringen går videre til lørdagens to heat. Etter disse to løpene legges poengene sammen, og den med mest poeng vinner VM.

Dårlige treningsforhold hjemme

I starten av sesongen slet Reiten med å få snøscooteren til å gå omtimalt. Motoren tok inn for mye bensin, og sammen med fabrikken i Finland har de jobbet med problemet.

- Det har blitt bedre nå. Jeg tror ikke jeg skal få noen problemer med det samme i helga, forsikrer snowcross-kjøreren.

Treningsforholdene hjemme på Singsås har vært så som så den siste tiden. Kanskje ikke så rart når snøen har forsvunnet.

- Det har ikke bli så mye trening på scooteren, men det har gått mye i styrke- og kondisjonstrening, forteller Reiten.

Lørdagens første heat starter cirka klokken 14.30 finsk tid, mens det andre heatet går klokken 16.30 lokal tid. Finland ligger én time foran Norge.