Med kun to unntak er det Thomas Mjøen som har kusket den seks år gamle Rindals-hoppa Myrviks Amor gjennom hele karrieren. Mandag kom sesongens første seier som et fjerdevalg i V65-spillet og den fjerde seieren totalt. I et roteløp hvor galoppene florerte kom Myrviks Amor fint gjennom og tok teten fra spor 11, men måtte overlate til Theobærta. Siden ble det ryggløp som hoppa takket for ved vinne med en lengde til andrehesten Edel Frøya.

– Det løste seg veldig greit for oss. Jeg mente at hvis vi kjørte i trav skulle vi greie å avgjøre ganske lett, uttalte Mjøen. Akkurat det var det som skjedde.

Noen ganger kan det være greit ikke å leve opp til navnet sitt. I montéløpet viste Øysand-traveren Gaardens Lat Hans denne gangen helt motsatte egenskaper enn hva navnet skulle tilsi og vant sprintløpet med klar margin.

– Han var veldig positiv som vi håpet på. Det var om å gjøre å få roet ned fra start. I dag traff vi klokkerent, meldte Ragnhild Bjørnbeth, som kjente hingsten fra tidligere løp, dog uten å ha vunnet. Seieren nå kom som et sjettevalg i et V5-spill som for øvrig ble favorittpreget. Rytteren lot det skinne gjennom at det er greit med rutine i slike løp. Når det gjaldt hestens framtid som montéhest, var hun tvilende til om den kunne nå opp i eliten, siden distanseevnene neppe er gode nok til å stå full vei som er 2100 meter. Ragnhild Bjørnbeth er en dreven og dyktig kusk og rytter som vet hva hun snakker om.