Ingrid Syrstad Engen legger ikke skjul på at hun drømmer stort.

– Det betyr mye å bli satt pris på med et slikt stipend. Det betyr at noen ser hvor mye arbeid jeg legger ned for å bli så god som mulig, og det er motiverende, sier Syrstad Engen til Trønderbladet etter å ha fått det gjeve talentstipendet fra Sparebank 1 SMN.

Les også: Morgendagens helt

Les også: Engen til La Manga

Solid gjennombrudd

Fotballspilleren fra Gimse kan se tilbake på et solid gjennombruddsår på midtbanen til Trondheims-Ørn i kvinnenes toppserie. Med etableringen på A-laget har hun også kommet inn i landslagsvarmen. I sommer spilte hun J17-EM på Island, og nå er hun med på J19-laget som i april skal gjennom siste kvalikrunde til et nytt europamesterskap.

Les også: Tysk mesterklubb jakter Ingrid (17)

– Mange høydepunkter

I høst ble hun også nominert til «Årets komet» i Toppserien, og toppklubben Wolfsburg har vist interesse for 17-åringen.

– Det skjedde veldig mye i fjor, og høydepunktene var mange, sier hun.

– At jeg har fått mye spilletid i serien har gjort at jeg har utviklet meg mye. Det har også resultert i uttak til landslag. Det er artig å kunne få dette stipendet for den jobben jeg har gjort.

Pengene skal gå til utstyr og andre utgifter knyttet til fotballsatsinga.

Tenker internasjonalt

Akkurat nå er Syrstad Engen inne i oppkjøringa til en ny sesong med Trondheims-Ørn. I mars reiser de til La Manga på Spania-kysten for siste finpuss.

Selv om hun har fått mye oppmerksomhet det siste året, har hun beina godt plantet på jorda.

– Fokuset mitt nå er å kunne være en viktig brikke for klubben i år og fortsette utviklingen. Det store målet med karriéren er å kunne leve av å spille fotball, og da kan det jo hende at jeg en gang må spille i utlandet, men jeg er ennå ung og har mye å lære, sier talentet.

– I så måte er det svært god læring å gå gradene på aldersbestemt landslagsnivå og få erfaring på et høyere internasjonalt nivå. Det er stort for meg å spille for Norge.

Selve utdelingen av stipendet skjedde for to uker siden i Trondheim, der alle mottakere av stipendet i Midt-Norge ble samlet og hyllet.

Stolt sponsor

Fredag ettermiddag sikret derimot SMN i Melhus og Midtre Gauldal seg en egen liten seanse der blant andre banksjef Karl Reinert Halsen fikk prate mer med det lokale idrettstalentet.

– For meg er det utrolig fint at vi kan være med og støtte opp om idrettstalentene på denne måten. Særlig artig er det jo at vi nylig også ble sponsor for Gimse IL, som jo har fostret henne opp, sier Halsen.

– Jeg fikk høre litt om fremtidsvisjonene hennes, og Ingrid virker som ei seriøst og flott jente som er et godt forbilde for unge lokale fotballspillere.