Tårene kom etter en skuffende 3000 meter i Heerenveen sist søndag. Distansen skøyteløperen fra Melhus er best på i landet når alt stemmer. Fortsatt noe redusert etter sykdom havnet hun langt nede på resultatlisten i B-gruppen. Da var lagvenninnene gode å ha.

- Den (3000 meter) var veldig dårlig. Isen var glatt og forholdene gode, da var det veldig skuffende å ikke å få det til. Det kom noen tårer, men jeg fikk god støtte i laget. Det gjør at jeg ser lyst på ting og får lyst til å gjøre gode løp. Det hjelper også på humøret at de andre fikk det så bra til, for det viser at laget har gjort mye riktig på trening. Og jeg har gjort det samme som dem, sier Lund.

Men 23-åringen innrømmer at selvtilliten har fått seg en knekk etter verdenscupstarten i Nederland.

- Jeg får selvtillit av å gjøre bra på trening. Men jeg trenger å gjøre noen gode løp også, sier hun.

Allerede til helga er hun på isen igjen. Stavanger er arrangør for World Cup 2 og Lund skal gå to distanser, 1500 meter og 5000 meter. Av de to har hun størst forhåpninger til den lengste.

- Jeg har lyst til å sette personlig rekord på 5000, som er den klart viktigste distansen denne helga. Jeg håper kroppen er litt bedre, for jeg har tatt det mer med ro denne uka. Det er lenge siden jeg var syk og håper å gå et godt løp, sier landslagsløperen.