For første gang i Fjøsfestivalens historie har fotball fått en plass i programmet. Det synes festivalsjef Magnus Loddgard er helt naturlig.

- Festivalen handler om å ha det moro og fotball er noe av det artigste som finnes. Vi utvider kulturbegrepet, selv om vi spisser det i noen retninger, sa han til Trønderbladet fredag.

Fotballkampen mellom Fjøsfestivalen og Røkla innledet siste dag Fjøsfestivalen. I et fantastisk spilllevær i Gruva stadion valgte flere aktører å spillle uten drakt.

Peptaølk i pausen

Laget til Fjøsfestivalen bestod av, foruten dirigent, kaptein og lagleder Loddgard, artister og frivillige. Røkla var satt sammen av både kjente og ukjente melhusbygger. Lagets største profil var uten tvil olympisk mester i fotball fra Sydney i 2000, Unni Lehn.

Hun noterte seg for en scoring i første omgang og bidro til at Røkla ledet 3-1 ved halvtid. I pausen samlet Loddgard sine tropper og budskapet hans var enkelt: vi må være bedre organisert.

Ette hvilen reduserte Fjøsfestivalen til 2-3, men utover i omgangen slet spillerne med å holde lagdelen samlet og da ble det etter hvert mange mange baklengs. Resultatet 7-2 forteller at Fjøsfestivalen har noe å jobbe med fram mot neste kamp - om to år.

- Må lage litt show

- Fotballkampen har blitt en tradisjon nå og det blir ny kamp om to år. Da blir det som en del av folkefesten i starten av festivalen, sier Loddgard.

Om situasjonen noen minutter ut i andre omgang, der han kopierte Luis Suarez´ famøse biteepisode under VM har han følgende å si:

- Vi må lage litt show. Jeg bare falt og landet på skulderen hans med tennene. Jeg gjorde ikke noe galt, smiler han.

Unni Lehn var usikker på hva hun skulle forvente av showkampen, men ble positivt overrasket.

- Dette var artig. Jeg hadde ingen forventninger på forhånd, og det var kanskje lurt det, smiler hun.

- Bra tiltak!, mener Lehn.

Sigurd Julius avslutter

- Har du sett noe av Fjøsfestivalen til nå?

- Nei, jeg har ikke fått med meg noe. Det er litt sløvt, men det har ikke passet helt, forteller hun.

Fjøsfestivalen fortsetter i ettermiddag med tegneseriekurs for barn, høytlesning av Dag Solstad i badstua og konserter utover kvelden. Sist ut er Sigurd Julius, som dermed får avslutte festivalen han liker aller best.