Johannes Høsflot Klæbo er på revansjtokt og var klart best under sprintprologen i Planica. På kvinnesiden var Kathrine Harsem raskest.

Trønderen slo Sverige-stjernen Calle Halfvarsson med 2,75 sekunder, mens det var hele 4,4 ned til treer Emil Iversen.

Klæbo måtte forrige helg se seg slått av sprintverdensmester Federico Pellegrino under bysprinten i Dresden. Det var første gang i vinter at han tapte en verdenscupsprint.

Sju av åtte herreløpere fra Norge tok seg videre fra prologen. Det ble stopp for Fredrik Riseth etter at han endte på 56.-plass.

Pål Golberg på sjetteplass var tredje raskest av de norske, mens Sondre Turvoll Fossli ble nummer elleve i kvalifiseringen. Videre fulgte Kasper Stadaas og Eirik Brandsdal på henholdsvis 15.- og 17.-plass. Sindre Bjørnestad Skar ble nummer 22.

På kvinnesiden fikk Harsem en perfekt start på dagen. Hun var best da fem av seks norske jenter gikk videre til utslagsrundene. Harsem slo den svenske sprintstjernen Stina Nilsson med 59/100 sekund.

Regjerende sprintverdensmester Maiken Caspersen Falla var fjerde raskest i kvalifiseringen. Hun var 2,94 sekunder bak lagvenninnen.

Deretter la Mari Eide seg inn på 15.-plass, mens Heidi Weng ble nummer 20. Anna Svendsen sikret så vidt avansementet med sin 29.-plass. Det er kun de 30 beste som går videre.

Dermed ble det bare med prologen for Thea Krokan Murud. Hun endte på en sur 32.-plass og var snaue sekundet unna en plass i kvartfinalen.