– Vi har jobbet med dette siden årsmøtet i mars, og signerer kontrakten på tirsdag, forteller en fornøyd Flå-håndballeder Anita Engan da Trønderbladet møter henne og Lundamo-kollega Bjarne Alstad i Horghallen.

Ønsker større kull

De er glade for endelig å kunne offentliggjøre de store planene. Alstad forteller om økende frafall av unger i håndballen, og at dette gjelder over hele fjøla, ikke bare i Gauldalen.

Derfor har de nå bestemt seg for å samarbeide for å redde den sportslige utviklinga og gi ungene et bedre tilbud.

– For å få den utviklingen vi ønsker må vi ha større kull, forklarer han.

– Visjonen vår er klar, og vi er enige om hvor vi skal. Så vidt jeg vet blir vi den første samarbeidsklubben som kjører felles styremøter. Samarbeidet vil gjennomsyre alt fra det sportslige til det økonomiske og administrative.

Bedre rustet

Det er derimot ikke den første gangen håndballklubbene forsøker seg på et samarbeid, men da det tok slutt sist gang, i 2012, mener de det skyldtes at fundamentet ikke var godt nok.

– Nå har vi jobbet lenge for å få alt på stell. Det er også derfor vi har ventet såpass lenge med å presentere planene, forklarer Engan, som forsikrer at de nå er gode venner.

– Sist gang var ikke sammenslåingen like gjennomarbeidet, og vi opplevde et frafall i hallen. Den gang hadde vi 14 eller 15 lag, nå er vi bare ni igjen, legger Alstad til.

Vil opprette ny klubb

I inneværende sesong vil alle aldersbestemte lag dermed få navnet Lundamo/Flå, mens seniorene vil hete Flå/Lundamo.

Damelaget på seniorsiden vil derimot fortsatt kun bære navnet Flå denne sesongen, fordi de allerede er registrert i 3. divisjon, og seriestarten er rett rundt hjørnet. De vil likevel være et samarbeidslag administrativt, understreker de to håndballavdelingslederne.

Den langsiktige planen er, som de også planlegger på fotballsiden, å opprette en ny klubb med et nytt navn.

– Hva vi skal hete og hvilke drakter vi skal ha får vi bestemme oss for etter hvert. Det er allikevel underordnet. Dette handler om ungene, rekrutteringen og hvilket tilbud de skal få, poengterer Alstad.