Kvålsdagan startet forrige helg og lørdag fortsetter arrangementet med motbakkeløpet Vassfjellet Opp og sykkelrittet Vassfjellmasta Bakketråkk.

- Det meste av påmelding pleier å komme tett på helga. Ettersom St. Olavsloppet går samtidig er vi litt spente på hvor mange som viser interesse, men vi håper vi får 50 deltakere i eliteklassen, det samme antallet som i fjor, sier Roar Værens, som er leder for Vassfjellet Opp.

Skiprofil kommer

Det er alltid litt spenning knyttet til om det kommer noen profiler til motbakkeløpet.

- Anne Kjersti Kalvå har også sagt at hun kommer. Vi håper hun får med seg flere skiløpere. Det er en del samlinger for utøverne i juni, så det er ikke så lett å trekke dem hit, forteller Værnes.

Kristian Engen Forbord skal også løpe opp Vassfjellet i helga. Rindalingen vant herreklassen i 2016 og er en av Norges fremste motbakkeløpere med flere gode plasseringer.

Sønnen til Roar Værnes, Andreas Dahlø Wærnes, vant herreklassen i fjor og stiller på nytt til start i år. Det samme gjør fjorårsvinner i dameklassen, Anne Nevin. Sivert Grøtan Eriksen og Petter Duesten er også ventet til løpet.

Forventer flere trimmere

Eliteklassen starter klokka 12 fra Rosmælen skole. Løperne skal forsere 8,5 kilometer og 690 høydemeter, før de kommer i mål ved Vassfjellmasta.

Trimklassen starter fra klokka 09. Her er det fortløpende påmelding fram til klokka 11.30.

- I trimklassen forventer vi større deltakelse enn fjoråret. I fjor gikk trimklassen samtidig som fotballcupen, men i år er det ikke noe annet som foregår samtidig, forklarer Wærnes.

For første gang skal Vassfjellet Opp og Vassfjellmasta Bakketråkk kjøres parallelt.

- Syklistene starter bare et kvarter etter løperne, så det blir litt kniving opp til toppen. De to siste kilometerne før mål er de i den samme løypa, forteller Værens.

Det blir felles premieutdeling for de to konkurransene i klubbhuset ved Sørøya kunstgress på Kvål klokka 15.