I noen år var Melhus cup ei turnering for egne lag. Men i 2011 valgte Melhus IL og invitere andre klubber til Gruva og siden har turneringa vokst nesten hvert eneste år. I år er 174 lag påmeldt, bare én gang tidligere har turneringa vært større.

– Vi er godt fornøyd med årets påmelding. I 2011 hadde vi 90 lag med, seks år senere er vi dobbelt så stor, sier Geir Christian Lunde, som har ansvar for påmelding og kampoppsett i turneringa.

Skryter av banemannskap

En ny varmeperiode har kommet over Trøndelag, noe som vil bidra ekstra til trivselsfaktoren i Gruva. Fotballklubben ønsker at alle tilreisende til Gruva skal ha en fin opplevelse både på og utenfor banen.

– Når folk kommer til arenanen skal de møtes av blide parkeringsvakter. Kampoppsettet er kompakt og vi var tidlig med å sende de ut. Anlegget her i Gruva er også kompakt og fint. Det gjøres en kjempejobb med banene og det legges mange hundre timer av banemannskapene. Vi er veldig stolte av anlegget, sier Lunde flere ganger i løpet av samtalen med Trønderbladet.

Hyggelig e-post

Gruva er kraftig oppgradert de siste årene og teller i dag to gressbaner i full størrelse, én kunstgressbane i full størrelse og flere kunstgressbaner for yngre lag. Kanskje er det noe av grunnen til at tilreisende lag trives i Melhus cup. Tidligere i uka fikk Lunde en spesielt hyggelig e-post fra en Orkanger-trener.

– Han skrev at Melhus cup var helt magisk, og det er det vi ønsker å lage, smiler han.

Lunde oppfordrer lokale klubber til å parkere ved C-bygget ved Gimse skole, slik at tilreisende lag kan benytte parkeringsplassene i tilknytning til anlegget.