NM i skyting gikk av stabelen på Oppdal forrige helg. Arrangementet varte over sju dager, fra 17. til 23. juli. Hølonda JFF og Soknedal JFF sto sammen med NJFF Sør Trøndelag og NJFF Oppland om å arrangere mesterskapet.

Flere gode resultater

Mange gauldalinger var med på NM, og flere av disse bet godt fra seg. Anders Asklund fra Soknedal JFF tok bronse i jeger A, den beste jeger-klassen. Dette er tredje gang på rad han er på pallen i denne klassen.

–Jeg er godt fornøyd med plasseringen. Nå har jeg vært på pallen i den klassen tre ganger på rad, så stabiliteten er jo der i alle fall, sier medaljevinneren.

Videre vant Anne Jorunn Byggstøyl sin klasse, og Lars Petter Haugen ble nummer fem i jeger C-klassen. Disse to skyter også for Soknedal JFF.

På lagskyting ble Soknedal JFF nummer fem, mens Hølonda ble nummer 20. For Soknedal skjøt her Anders Asklund, Odd Ingvar Myhren og Sigbjørn Solberg, mens Jostein, Ola og Hans Ivar Hammerås var i aksjon for Hølonda JFF.

Flotte rammer

Innsatsen blant foreningens medlemmer og medhjelpere overgår det meste og omtrent alt gikk knirkefritt ifølge leder i Hølonda JFF, Knut Ståle Skogstad.

–At så mange medlemmer har kjørt to timer til Oppdal for å stille opp mange timer døgnet rundt, er jeg veldig stolt av. Så mye arbeid på en dugnad er ikke en selvfølge i dagens samfunn. Omtrent 40 medlemmer mellom 7 og 80 år har lagt ned mange lange dager, sier han.

Tre NM-grener for jaktskyttere ble arrangert på Oppdal, hvor forholdene er svært godt lagt til rette. Skytebanen ble utvidet i 1990 og drives til daglig av skytterlagene i Oppdal. Banen hadde Landsskytterstevnet i 1993 som første store arrangement. Også værgudene var 100 prosent med under NM 2017, noe Skogstad mener var bra for både skyttere og dugnadsfolk.

– Noen deltok i dugnaden med en og annen vakt, mens andre har vært på Oppdal hele uka, beretter Skogstad og berømmer medlemmenes iherdige innsats.

Varierte oppgaver

Hølonda stilte med ansvarlige nøkkelposisjoner i jegertrap, på elg-bane, på kjøkken og med to speakere. Jostein Hammerås ledet an Hølondas innsats i NM-dugnaden og er godt fornøyd med alle som har vært med.

– Mange har kanskje skutt i tre kvarter, og fylt resten av uka med artig sosial omgang og innbringende dugnad. Jeg ble stoppet og håndtakket av en av deltagerne. Han sa at dette NM var et kjempearrangement, og takket for at alt var såpass på stell, fra strøm på campingen og godt dusjopplegg, til at tidsplanene for hver skyting holdt, sier han.

- For øvrig vil jeg også takke medlemmer i Soknedal JFF som vi har samarbeidet med både før og under uka, avslutter Hammerås.

Gode tilbakemeldinger

I tillegg til at arrangørene selv var fornøyde med gjennomføringen, fikk de også gode tilbakemeldinger på at arrangementet var bra. Anders Asklund mener det gikk strålende, og at det ikke ble noen glipper under helga.

–Selv var vi meget godt fornøyd, og jeg synes egentlig at det gikk ypperlig, uten noen som helst glipper arrangementsmessig. Vi fikk også mange gode tilbakemeldinger, noe som selvfølgelig er moro, sier han.

–Det er klart at det også er en del utfordringer med et slikt arrangement. Det er for eksempel ikke selvsagt at alt skal fungere når man arrangerer NM i tre ulike øvelser samtidig, legger han til.

Gullkandidat stilte ikke

Ole Aleksander Storli fra Budal var en av forhåndsfavorittene til å ta gull i jr-klassen i leirdueskyting. En skuffet Storli måtte konstatere at formen ikke var helt der den skulle, og dermed så han ingen grunn til å delta selv om det opprinnelig var planen.

–Mitt fokus har dessverre blitt litt for mye på det å videreformidle skytinga, og å prøve å rekruttere flere unge til denne idretten. Jeg har dessverre konsentrert meg litt for mye om dette fremfor egen skyting i det siste, forteller han.

Storli satser nå mot å ta sitt tredje gull i Malaga Grand Prix som går av stabelen i mars. I tillegg står en del norske og nordiske mesterskap på programmet fremover.

BRONSE: Anders Asklund tok bronse i jeger A-klassen under NM på Oppdal. Foto: Thomas Olsen
STO OVER: Ole Aleksander Storli var en av forhåndsfavorittene, men syntes ikke formen var helt der den burde vært, og valgte å stå over årets NM. Foto: Thomas Olsen