To ganger i uka uler alarmen før klokka er fem. Tomine Hugaas Fjorden er en aktiv svømmer som liker å trene mye og da må døgnets tidlige timer også benyttes. 15-åringen synes det går greit å komme seg opp av senga, spise frokost og bli kjørt til Husebybadet på Kolstad. Etter ei treningsøkt på to timer bærer det tilbake til Melhus og vanlig skoledag.

- Det er tyngre å stå opp når det blir mørkere ute, men dette er noe jeg har lyst til, sier hun.

Mye jobb bak UM-krav

Morgenene blir ikke noe lysere fram mot jul, heller tvert imot. Da hjelper det godt på at hun de siste ukene har fått framgang i bassenget. Det kommer etter en periode på halvannet år der motstanden i vannet kjentes ekstra tung. Men sist helg svømte hun under kravet på 200 meter bryst i et stevne på hjemmebane. Det kom bare én uke etter hun var 12 fattige hundredeler bak kravet.

- Det var veldig artig å klare det, for det er noe jeg har jobbet for lenge, forteller hun.

- Er det tungt å holde motivasjonen oppe når framgangen uteblir?

- Det er ikke så lett, men jeg bare holde motivasjonen oppe. Jeg gir ikke opp, for dette er noe jeg har lyst til, sier 15-åringen til Trønderbladet.

Forfremmet

Etter at hun greide UM-kravet ble hun forfremmet fra A-gruppa til elitegruppa. Noen store forskjeller er det ikke på treningsgruppene, men hun får litt andre treningstider og kan delta i flere stevner i utlandet. Begge gruppene trenes av erbiske Darijan Milojkovic. Han har vært ansatt i Vestbyen svømmeklubb i to år og har mye positivt å si om jenta fra Melhus.

- Hun er en veldig fin utøver som trener hver dag og viser god utvikling. Nå som hun har greid UM-kravet kommer hun bare til å bli bedre og bedre, sier han.

Serberen mener svømming er en krevende idrett. De som ønsker å nå toppen må legge ned drøssevis av timer i bassenget og det er vanlig å trene grytidlig flere dager i uka.

- Alle idretter er vanskelige, men svømming er spesielt. Du kan gå gjennom deprimerende perioder (uten framgang), men så blir det bedre. For Tomine går det supert akkurat nå, sier han.

Han forteller at svømmegruppa i Vestbyen er som en familie.

- Hvis noen har problemer, så prater vi om det og finner løsninger, forteller han.

- Vil perse på alt

Tomine er godt fornøyd med treneren.

- Han gir tilbakemeldinger når vi gjør ting bra og så er han flink til å støtte når det går dårlig i stevner, sier hun.

Fjordens nesten stevne blir Kristiansund Open om to uker. Da håper hun å klare enda flere UM-krav.

- Jeg håper å svømme under 36 sekunder på 50 meter bryst, sier hun på spørsmål om det er noen magiske grenser hun vil bryte. Samtidig legger hun til:

- Jeg vil perse på alt!