I helga var 24 talentfulle syklister samlet på Romerike i regi av Norges Cykleforbund. Blant dem Erik Ysland og Idar Andersen fra Gauldal sykleklubb. Der var de gjennom to tøffe treningsøkter og så var det opp til landslagsledelsen å ta ut seks utøvere til Grand Prix Rüebliland i Sveits kommende helg. I går ble det kjent at Andersen får delta i rittet, mens Ysland må bli værende hjemme denne gangen.

Les også: Klar for VM-camp

– Det gikk ganske bra. Vi hadde to harde treninger og Kai Lexberg (landslagsleder) så på hvordan vi sykler, forteller Andersen.

Landslagslederen var fornøyd med juniorene.

– Vi hadde en veldig bra samling med bra trøkk på treningene. Det var spesielt gledelig å se at 16-åringene og førsteårsjuniorene var såpass tett på våre beste juniorer. Litt av tanken var at de skulle få føle litt på nivået. Vi fikk samtidig kartlagt 16-åringene litt tidligere en vi pleier med tanke på fremtidige oppdrag på juniorlandslaget. Jeg er veldig godt fornøyd med utbytte fra samlinga, sier Lexberg til sykling.no.

Les også: Gauldal SK markerer seg

Med fullklaff i Sveits får Andersen trolig sykle EM senere i høst. Rittet i alpelandet inneholder mye stigning, noe unggutten trives bra med.

– Jeg liker bakker og harde løyper, og skal prøve å prege rittet. Det er fint hvis jeg blir tatt ut, for da får jeg litt erfaring med landslaget før neste år, sier han.