Norway Cup er i gang. Den neste uka skal det spilles flere tusen kamper på Ekebergsletta. Melhus kommune er representert med lag fra Melhus IL, Gimse IL, Trønder-Lyn IL og IL Leik. Ingen lag fra Midtre Gauldal deltar i 2016-versjonen av fotballcupen.

Selv om det er kveld spilles det fortsatt kamper i hovedstaden, men en del åpningskamper er unnagjort. Gimse IL kan si seg fornøyd med første dag av turneringa med seier til tre av fire lag. Erik Olsen er assistenttrener for juniorjentene som vant 2-0 mot Tolga/Vingelsen/Os/Nansen etter en målløs første omgang preget av premierenerver.

- Etter 1-0 var det ett lag på banen, forteller Olsen på telefon fra Ekebergsletta.

Keeper scoret

Dina Hegerberg sendte Gimse-jentene i ledelsen før Jenny Østerås doblet ledelsen noen minutter senere. Østerås er forøvrig keeper og voktet buret i første omgang.

- Hun er en god utespiller også og vi valgte å bruke henne utpå banen for å skape mer trykk framover, sier Olsen om keepertalentet som hospiterer med Trondheims-Ørn én gang i uka.

Vil nå langt

Målsetningen til juniorlaget er A-sluttspill. I morgen venter nordlandslaget Sortland før gruppespillet avsluttes med kamp mot Kolbotn, et av Norges beste juniorlag.

- Humør og kampmoral er på topp. Vi har virkelig tro på at vi skal komme et stykke ut i A-sluttspillet, sier Olsen.

- Ville takket ja til 0-0

IL Leik bruker cuper for å motivere spillere til å fortsette. Jenter 17-laget hadde en spennende første kamp mot tyske Vaalserquartier FV og greide til slutt 0-0.

- Vi er kjempefornøyde, for normalt sett er det et lag som skal slå oss. Jeg var nok mer fornøyd med resultatet enn deres trener. Hadde de tilbudt oss 0-0 før kampen hadde vi takket ja, for å si det sånn, melder trener Vidar Pettersen fra Ekebergsletta.

Er du trener, spiller eller forelder og i Oslo? Send gjerne bilder fra Norway Cup til sport@tronderbladet.no!