Andreas Dahlø Wærnes var svært skuffet etter gårdagens NM-konkurranse på normaldistanse i Granåsen. I fraværet av de største kometene øynet han håp om gull, men skjøt seg bort allerede på første liggende.

Les også: – Veldig skuffende

En niendeplass var ikke det han hadde sett for seg, og derfor var lysten på revansje stor før dagens Norgescup-sprint i samme løyper.

– Jeg bestemte meg før start i dag for å skyte 100 prosent, og det gikk jo veldig fint, sier en storførnøyd Dahlø Wærnes til Trønderbladet etter målgang.

– Så ingen ting

Med tett snøfall og til dels utfordrende skyteforhold, var faktisk skiskytteren fra Kvål og Trondhjems skiskyttere den eneste som klarte å skyte fullt hus både på liggende og stående.

Da ble seiersmarginen også stor til slutt, med hele 42,9 sekunder ned til andremann Kristoffer Langøien Skjelvik fra Os IL.

– Jeg er kjempefornøyd. Stemningen er en litt annen i dag enn i går, kan du si. Etter den skuffelsen er dette ekstra kult, sier han.

– Jeg var litt heldig på stående, for snøen lettet i det jeg gikk inn til skyting. På liggende så jeg ingen ting, men jeg trakk av da jeg så svart.

Håp om IBU-avslutning

Med dagens resultat er sjansene også store for at han igjen er inne i troppen til sesongens siste IBU-cup i Italia den andre uka i mars.

– Jeg har gode muligheter hvis de sender full tropp. Vi får en avklaring over helga, de har jo et EM de også må gjøre seg ferdig med før de ser hvem de vil sende ned.

Sambygdingen Tommy Grøtte ble nummer 33 med tilsammen fem bom lørdag.

Andreas imponerte de aller fleste i Granåsen. Her blir han intervjuet på stadion etter målgang. Foto: Elling Finnanger Snøfugl