Hedrer Oddvar Brå der staven brakk

Avduker plakett akkurat der han brakk staven i 1982.

HEDRES: Oddvar Brå hedres i Holmenkollen søndag, og skal selv avduke en plakett akkurat på det stedet der han brakk staven under VM i 1982.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Sport

Under Pensjonistenes Holmenkolldag 10. mai blir Kollen-legenden Oddvar Brå hedret av arrangørene Skiforeningen og Pensjonistforbundet. Det avdukes en plakett akkurat der han brakk staven i februar VM i 1982. Oddvar Brå skal selv stå for avdukingen.

– Oddvar Brå er en legende her i Kollen og han har satt dype spor etter seg innen idretten. Når vi nå skal sette fokus på aktivitet i Holmenkollen ønsket Pensjonistforbundet å hedre en av de aller ypperste representantene for det, ved å gi denne plaketten, forklarer generalsekretær Harald Olimb Norman i Pensjonistforbundet.

Aktive eldre

Selv ser tidligere langrennsløper Oddvar Brå frem til å delta på aktivitetsdagen, som er spesielt rettet mot eldre som ønsker å bli mer aktive. Skiforeningen og Pensjonistforbundet har samlet en rekke samarbeidspartnere som sammen byr på alt fra el-sykling, seniordans, orientering og pilates.

– Vi ser frem til å ønske både Brå og de andre voksne Kollen-entusiastene velkommen på søndag. Dette blir en sosial dag med lave skuldre hvor målet er å prøve ut nye aktiviteter for å få smaken på trening og bevegelse, forteller Inger S. Lie i Skiforeningen, prosjektleder for arrangementet.