Breddeidretten: Voksne får snart trene organisert

Den voksne breddeidretten har ligget brakk siden koronapandemien rammet Norge. Regjeringen vil åpne gradvis for organisert trening i grupper på 20 personer.

Nå er det håp om gjenåpning av breddeidretten for voksne over 20 år. I mai kan blant annet breddefotballen være i gang.  

Sport

Det kom fram da statsminister Erna Solberg (H) var på talerstolen i Stortinget onsdag. Der la hun fram regjeringens plan for gjenåpningen av samfunnet.

Organisert trening for voksne breddeidrettsutøvere ligger på trinn to i den fire trinn store planen. Det gjelder både innen- og utendørs. Muligheten for konkurranseaktivitet er plassert på trinn tre.

Det er lagt opp til tre uker mellom hvert trinn før de innføres.

Dermed er det håp om oppstart av treninger for breddeidretten i neste måned. Tredje trinn kan være innført innen slutten av juni, opplyste statsministeren.

Kamper i juni?

Solberg understreket samtidig at alt er basert på anslag.

– Når vi ser at det er trygt, og smitten ikke øker igjen, vil vi gå videre til neste trinn i planen, forklarte hun.

Smitteutviklingen vil avgjøre om tidshorisonten holder seg.

Også barne- og ungdomsidretten har vært satt på vent den siste tiden. Der vil det også gå noe tid før det kommer lettelser. Trinn to åpner for at barn og unge kan konkurrere og trene organisert innenfor én og samme kommune. På neste trinn legges det opp til at de kan delta på innen- og utendørsaktivitet på tvers av kommunegrensene.

Helsemyndighetene skal i løpet av neste uke foreslå en konkret modell for gjenåpning av breddeidretten.

Hardt rammet

Idretten har vært hardt rammet av koronarestriksjoner i over ett år. Det har særlig gått utover breddeaktiviteten for voksne, som har hatt konkurransenekt siden 12. mars i fjor.

Hele 2020-sesongen gikk fløyten for alle bak toppidretten.

Breddeidretten trodde de fikk et lysglimt allerede for et halvt år siden. Da la regjeringen fram en plan som i etappevis skulle få voksne over 20 år tilbake i aktivitet. Men en ny bølge med koronasmitte stoppet oppmykningen.