Ingen Kalvå på landslaget

Laget er redusert med én løper målt mot forrige sesong.

Anne Kjersti Kalvå på 10 km fri for kvinner i Toblach.  Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Sport

Anne Kjersti Kalvå er en del av regionlaget Team Veidekke. I år har hun gått jevnt i verdenscupen, men har ikke levert gode nok resultater til å gjøre seg fortjent til en plass på landslaget i langrenn.

Sesongen startet bra for lundamobyggen, som gikk inn til fjerdeplass i sesongåpningen på Beitostølen i november,  gikk inn til to topp-10-plasseringer i NM på Konnerud i januar. Kalvå endte på 16. plass i Tour de Ski.

18 år gamle Helene Marie Fossesholm ble presentert som ny landslagsløper i langrenn tirsdag. Fossesholm er en av de yngste løperne som noen gang er tatt inn i en norsk landslagstropp i langrenn. Løperen fra Eiker Skiklubb fyller 19 år 31. mai og er hentet opp fra juniorlandslaget. Hun tok to gull i junior-VM i Oberwiesenthal sist sesong og holder junioralder også denne sesongen.

De øvrige på kvinnelandslaget er Therese Johaug (Nansen), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Heidi Weng (BUL), Ragnhild Haga (Åsen), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes), Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum), Ane Appelkvist Stenseth (Grong) og Anna Svendsen (Tromsø).