Har hatt kjempesuksess med å få familier ut på tur

- Dette skyldes ene og alene koronasituasjonen, sier Stein Ivar Foss i o-avdelinga i Melhus IL.

Martin Melhuus er en aktiv o-løper, og tok med seg barnebarnet Eline Kolstad på ei koronaløype før påske. Paraplyen ble brukt som pekestokk for å unngå nærkontakt.  Foto: Ingjerd Melhuus

Sport

I påska og uka etterpå hadde orienteringsfolket i Melhus seks løyper hengende ute. Enkelt og gratis kunne folk laste ned kart og løyper fra nettsida til o-avdelinga. Det var fire løyper i Melhus sentrum, ei i Anemarka og ei på Gimse/Hollumsåsen.

Stein Ivar Foss opplyser at 114 deltakere registrerte seg med minst tre fullførte løyper.

Langt over forventningene

- Dette er skyhøgt over forventningene våre. Og like gledelig er det med alle de gode tilbakemeldingene vi har fått. Folk har vært glade for tilbudet om å komme seg ut, sjøl om været ikke var så bra. Hele familier har dratt sammen, og mange har sagt at det er spennende å se nye plasser i nærområdet sitt, forteller Foss.

Han sier det krydde av folk med kart i Melhus sentrum, og naboer til turområdene i Anemarka og Varmbu har sagt at de aldri har sett så mange trimmere.

Fem personer er trukket ut med gevinst, som er materiell til sommerens turorientering. Dette er vunnet av Christian Bjørgum, Frode Kvam, Aase Onsøien, Ludvig Sundin Hamstad og Lars Ola Monsen. I tillegg blir det ekstrapremier til flere, slik som annonsert på forhånd.

O-avdelinga har fortsatt med såkalte koronaløyper, som står ute fem dager, og som kan hentes ned fra nettsida deres.

- Vi håper at den store interessen smitter over på den ordinære turorienteringa vi skal ha fra 15. mai, sier Stein Ivar Foss.

O-avdelinga i Melhus IL har drevet aktiv rekruttering, som her under Finn-fram-dagen i mai i fjor. Stein Ivar Foss forklarte hva alle tegn på kartet betyr. Deltakerne var fra venstre: Jenny Marie Busklein, Lisa Busklein Brodal og Eline Busklein.  Foto: John Lerli

 

Leik snart i gang med løpssesongen

Orienteringsavdelinga i Leik hadde i påska løype for skiorientering, med rundt 20 deltakere.

- Vi venter på at snøen skal forsvinne, og da står vi klare med 100 poster for turorientering, sier Ole Gunnar Sølberg, leder i o-avdelinga.

Deres løpere tjuvstarter sesongen med treningsløp i Fossmarka på Hovin onsdag 29. april.

- Det blir åpent for alle, og vi har start over to timer slik at det skal bli romslig mellom løperne. Deltakerne må notere postkoder, og det blir ikke stempling og nærkontakt med postene slik som vanlig, sier Sølberg.

Stein Ivar Foss sier o-avdelinga i Melhus vil avvente med å arrangere løp til nye råd fra Folkehelseinstituttet om organisert idrett kommer torsdag 30. april.