100 skyttere ventes til Gauldalsjegeren

Det blir feltskyting i terrenget på Kvennabakkan.

  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Sport

Lørdag arrangeres Gauldalsjegeren på Hovin. Dette er en konkurranse i jaktfeltskyting, med både rifle på ulike figurer og haglgevær på leirdue. Skytinga foregår ved skianlegget på Kvennabakkan, hvor det er påmelding. Det er Hovin skytterlag og Hovin jakt- og fiskelag som arrangerer. Leder Svein Hovin i Hovin skytterlag sier de venter rundt 100 skyttere fra hele Gauldalen. Arrangørene har skaffet seg nødvendig tillatelse til å skyte i terrenget, blant annet fra politiet.

– Det er mange jegere i distriktet vårt, og ofte kommer hele jaktlag for å skyte. De får godkjent 25 treningsskudd til storviltprøven. Dessuten er det veldig sosialt, og vi ordner med servering, forteller Svein Hovin. Dette er sjuende året Gauldalsjegeren avvikles.

Lokalt næringsliv har bidratt med premier, og det blir særlig verdifulle uttrekkspremier for deltakere på begge de to delene av Gauldalsjegeren. Neste del går lørdag 11. mai ved Berg skytebane, med Hølonda JFF som arrangør.


Lokale skytterlag arrangerte felles lagmesterskap i feltskyting

De yngste skytterne på stevnet traff godt i tidvis vanskelige forhold.Hans Jakob Løkkesmo ble Gauldalens raskeste skytter

Mange gode lokale prestasjoner under Landsskytterstevnet.