Graabak traff TV-kamera i tilløpet

Jørgen Graabak traff et TV-kamera i tilløpet i den provisoriske konkurranseomgangen i kombinert i Val di Fiemme torsdag, men slapp fra det med skrekken.

Jørgen Graabak traff TV-kameraet i tilløpet i Val di Fiemme torsdag.  Foto: NTB scanpix

Sport

– Det er definitivt det farligste jeg har opplevd i en hoppbakke som ikke er selvforskyldt. Jeg ble ikke skadd, så det hadde en lykkelig slutt. Men at det er en skandale er ikke å overdrive, sa Graabak til VG.

– Slikt kan være livsfarlig. Katastrofe, sa landslagstrener Kristian Hammer til avisen.

Kameraet som skal filme utøverne tett inntil de slipper bommen kom for nær og traff Graabak i skulderen og på siden av hjelmen.

Likevel hoppet han 127,5 meter og ble nummer 12.


Derfor går ikke Jørgen Graabak verdenscupen i Estland

Kombinertløperen fra Melhus prioriterer VM-forberedelser og skal på samling i Seefeld.

 

Riiber nummer fire

Jarl Magnus Riiber ble nummer fire og beste nordmann i den provisoriske konkurranseomgangen før fredagens verdenscuprenn. Verdenscuplederen stiller bare i det første av helgens tre renn i Italia. Han var siste hopper i aksjon torsdag, men greide ikke å tukte Franz-Josef Rehrl, Mario Seidl og Akito Watabe, som tok de tre første plassene.

Dersom fredagens hopprenn ikke kan gjennomføres, og den provisoriske omgangen legges til grunn, starter Riiber 33 sekunder bak Rehrl i langrennet. De hoppet begge 135,5 meter torsdag, men østerrikeren til betydelig bedre stilkarakterer.

Espen Bjørnstad ble nummer fem, mens Jens Lurås Oftebro endte på delt 6.-plass. Oftebro var best av hopperne som ikke var forhåndskvalifisert til rennet.

Ellers ble Graabak nummer 12, Jan Schmid 14, Espen Andersen 23 og Einar Lurås Oftebro 57. Sistnevnte falt ned på 96 meter og kvalifiserte seg ikke til rennet.


Våre 20 beste utøvere i 2018

Marit Bjørgen på toppen en siste gang

Når man blir tidenes mestvinnende vinterolympier og legger opp samme året, fortjener man å toppe Trønderbladets kåring.Jørgen Graabak med sterk verdenscupseier

Jørgen Graabak reddet dagen og spurtet til verdenscupseier, etter at Jarl Magnus Riiber ble felt av det sportssjef Ivar Stuan kalte en arrangørskandale i hoppbakken.