Gjenforenes med barndomskompisen

Olaus Skarsem klar for Ranheim

20-åringen fra Melhus får ny arbeidsgiver i 2019.

Olaus Skarsem går til Ranheim på utlån. Her er han sammen med administrativ leder Ivar A. Sandvik og agent Bjørn Tore Kvarme.  Foto: Ranheim fotball

Sport

Det ble klart etter at Olaus Skarsem tirsdag signerte en utlånsavtale med Ranheim. Rosenborg-spilleren spiller for eliteserie-rivalene ut 2019-sesongen.

Etter å ha signert sin første A-lagskontrakt med seriemesterne, fikk midtbanespilleren bare tre kamper for RBK i 2018, på tilsammen 45 minutter. Nå håper han på adskillig mer spilletid for fjorårets overraskelseslag i Eliteserien.

I tillegg til dårlige utsikter for spilletid på A-laget, feilet Rosenborg 2 i opprykkskampen mot Byåsen i fjor høst. Dermed spiller andrelaget fortsatt i 3. divisjon.

Les mer: Her er våre 20 beste idrettsutøvere (+)

- Må jobbe hardt

Da Trønderbladet snakket med Skarsem i november og spurte konkret om Ranheim, var det eneste han ville si at "han skulle spille på et høyere nivå i 2019". Nå er avtalen i boks.

- Det føles bra. Jeg vil spille på et høyere nivå, og da er mulighetene større her akkurat denne sesongen. Det er et riktig steg, sier Skarsem.

Tirsdag ettermiddag dro han rett til Lerkendal for å kjøre egentrening i form av boks-til-boks-løp. Nå ser han frem til eliteseriedebuten han ikke fikk på Lerkendal.

- Selvfølgelig vil man spille og man kan si at det var skuffende å ikke få debuten, men samtidig må man bite det i seg, trene og jobbe hardt, sier han.

- Fulgt han i lang tid

I fjor tok Maalen Ranheim til en sterk 7. plass, til tross for at de aller fleste (minus fire spillere) aldri hadde spilt så mye som et minutt i Eliteserien. Nå er Skarsem i samme situasjon, men Maalen tror melhusbyggen kan bli bra.

- Det blir veldig bra. Olaus er en spiller vi har fulgt i lang tid i RBK. Han kan spillet ganske godt, gjennom Salmar-akademiet, sier Ranheims suksesstrener Svein Maalen om indreløperen.


RBK-Skarsem har tre titler på tre kvarter

20-åringen fra Melhus har knapt nok spilt en omgang for Rosenborg. Nå står han med tre titler for klubben.

 

- Kan dra av folk

- Han har spilt mange kamper for RBK 2 og er i en fin alder. Han har kommet såpass langt modenhetsmessig, at han kan ta nivået. Men han må jobbe hardt hver dag og holde seg skadefri. Det tar tid å spille seg inn på et lag, sier Maalen, som beskriver 20-åringen slik:

- Bra offensivt, bra med ball. Flink i trange områder. Skape gjennombrudd. Kan dra av folk. Han skal utvikle seg videre hos oss, og spille seniorfotball på høyt nivå, sier Ranheim-sjefen.

Utlånet betyr også at han gjenforenes med barndomskompisen Ola Solbakken, som kom til Ranheim etter at han var ferdig som juniorspiller i RBK etter 2017-sesongen. Sammen vant S-ene to gutte-NM (2013 og 2014) og ett juniormesterskap i 2015. 

- Får mer spilletid her

- Vi kan maks være ett år fra hverandre, spøker Solbakken.

- Jeg har sagt at det bare er lurt for han å komme hit. Han kunne dratt andre plasser og, men det er lurt å komme hit. 4-3-3, han er trønder og nå som (Kristoffer) Løkberg har dratt, er det en mer ledig plass. Han får mer spilletid her enn i Rosenborg, legger han til.

Skarsem gleder seg også over gjensynet med barndomskompisen.

- Vi har spilt fotball sammen nesten hele livet. Vi kjenner hverandre godt både som personer og spillere. Det er en kjemi vi kan utnytte, sier Skarsem.


RBK-Skarsem har tre titler på tre kvarter

20-åringen fra Melhus har knapt nok spilt en omgang for Rosenborg. Nå står han med tre titler for klubben.

 

«I dag har vi både en og to gladnyheter å formidle til dere», skrev Ranheim Fotball på Twitter tirsdag morgen.