Årets St. Olavslopp er vel overstått og førstelaget til Sokna/Støren kan smile bredt på banketten etter å ha løpt inn til en solid 8. plass av totalt 135 lag. Sluttiden til Sokna/Støren 1 endte på 20:50,14.

- Vi er veldig godt fornøyd. Vi kan ikke forvente mer med laget vi har. Vi er stort sett langrennsløpere og elitemosjonister, så vi kan ikke måle oss mot løpeklubbene. Det ville blitt det samme som om de skulle slått oss på ski, sier lagleder Magnus Wiig, som synes hele laget leverte jevnt gode etapper.

Meråkerjente imponerte

Ekstra morsomt synes Wiig det er at Astrid Stav fra Meråker løp en av lørdagens etapper for laget. Hun imponerte med en femteplass på sin etappe.

- Jeg er rimelig sikker på at ingen av de andre lagene i toppen som hadde med en kvinne. Astrid ble med gjennom bekjentskaper med Håkon Frøseth som går idrettslinja i Meråker, forteller han.

Gode lokale prestasjoner

Sokna/Støren stilte også med et andrelag, som endte på en 81. plass. De brukte totalt 27:00,23.

Leik IL og Budal IL stilte også lag i årets utgave av St. Olavsloppet. Laget fra Hølonda presterte også godt og ble nummer 25. Totaltiden ble 22:51,53.

Budalingene løp i mål i Østersund en 67. plass med slutttiden 26:27,27.

Andreas Fjorden Ree på Sokna/Støren 1 under en av etappene i St. Olavsloppet 2018. Foto: Privat

Seier til Namdal

Namdal Løpeklubb 1 vant årets St. Olavslopp både på herre- og damesiden. Rindal IL 1 tok andreplassen, mens Strindheim IL ble nummer tre.

Den tradisjonsrike storstafetten hadde start i Trondheim og målgang Östersund. Over fire dager ble totalt 340,5 kilometer tilbakelagt fordelt på 51 deletapper.