Hjelper syklistene i Den store styrkeprøven

I Soknedal er det hjelp å få for sulte og skadde syklister.
Sport

- Jeg har ikke tenkt å gi opp, sier Rolf-Arne Halvorsen som ble påkjørt av en annen syklist i Soknedal.

Halvorsen deltar i Den store styrkeprøven, og fikk hjelp til å komme seg til Soknedal Røde Kors som plastret ham ved Vollan bru. I tillegg til skrubbsår på foten, har sykkelen fått knekt gir. Det ene giret fikk han reparert i Soknedal, og så håper han på mer hjelp på matstasjonen på Oppdal.

- Denne skaden er ikke blant de verste jeg har sendt. Noen får store skrubbsår når de velter, og det har hendt at syklister har fått bruddskader. Tidligere holdt vi til på Garli, men der måtte syklistene krysse veien for å komme bort til matstasjonen og da hendte det at syklister ble skadd mens de krysset veien. Derfor flyttet vi hit til Vollan bru, sier Haugen i Soknedal Røde Kors.

Haugen har stilt opp stå mange ganger for syklister i Den store styrkeprøven at han ikke husker hvor mange ganger det har vært. I ei gruppe kom for øvrig syklister fra Midtre Gauldal, og Haugen forteller at de vinket til Bjørn Wang og Unni Laugsand.

I dag lørdag er det fint vær, og det er Haugen glad for.

- Når det regner blir det glatt på gul- og hvitstripa, sier Haugen som fikk vegvesenet til å koste ekstra i anleggsområdet i Soknedal.

Flere syklister er blitt skadet i Den store styrkeprøven som startet i Trondheim. Politiet melder at en syklist er blitt skadet ved Stavnå bru i Rennebu, og at en ambulanse er sendt for å hjelpe syklisten.

Matstasjon

Der står også medlemmer av trimgruppa i Sokna IL som serverer mat og drikke til syklister fra en stor container utlånt av Gildset transport.


Også i år har Styrkeprøven matstasjon i Soknedal

Frivillige fra Sokna IL sørger for at deltakerne i det 543 kilometer lange sykkelrittet får i seg mat og drikke.

 

Ingrun Grytdal og Marit Flatås fra trimgruppa deler ut kaffe til blant annet tre syklister fra Sverige.

- Det er første gangen vi sykler Den store styrkeprøven.. Tidigere har vi kjørt Jotunheimen, men det ble litt for kort. Det er jättetreveligt å sykle i Norge. Vi startet klokka 05.45. Vi sykler rolig og har ikke det så travelt, sier Marcus Malm fra GP Racing som sykler sammen med Mikael Wallin og Robert Moosberg.

Den store styrkeprøven stiller med 15 servicebiler for å hjelpe uheldige syklister, og Gullik E. Bråthen som var i Soknedal, forteller at de server syklister som trenger hjelp med for eksempel slanger, mer luft i dekkene og med nye kjeder.

- Vi plukker også opp dem som bryter, sier Bråthen.

Monica Rundhaug og Inger Staverløkk ventet på arbeidskollegaen som skulle sykle Den store styrkeprøven. 

 

Flere steder langs veien er det heiagrupper. På Støren satt Monica Rundhaug og Inger Staverløkk som ventet på en kollega fra Snurruhagen dr de jobber. Kollegaen sykler for TVK.


Styrkeprøven gjennom Melhus og Midtre Gauldal

I helga må du se opp for syklister på E6

Daglig leder Morten Mørk i Styrkeprøven håper alle bilistene på veien er hensynsfulle og tålmodige, og unngår å skape farlige situasjoner.