Melhus klarte seg uten Roar Strand og vant på Tynset. Nå spørs det derimot om de må klare seg uten 48-åringen en stund.

For under showkampen mellom Norge og Brasil på Ullevaal, der Melhus sin meritterte midtbanespiller deltok, pådro Strand seg en skade som gjorde at han kanskje mister flere kamper fremover.

– Det var en duell på midten her, hvor jeg hørte at det knakk til. Da måtte jeg bare gi meg, sier Strand til Aftenposten etter kampen.

Både de, VG og Dagbladet roste Strand for innsatsen da det norske laget tapte 0–3 mot Brasil i "Omkampen" etter den legendariske 2-1-seieren under 1998-VM. Men for Strand kan det ha kostet dyrt.

Zé Roberto herjet

– Jeg har nok helt sikkert brukket et ribben. Det har jeg jo gjort før, så det er ufarlig, smiler Strand til Aftenposten.

Melhus vant komfortabelt 3–1 mot Tynset på Nytrømoen og innkasserte dermed sin tredje strake seier i 3.-divisjon. For Strand og Drillos ble det skuffende nok tap. Mange hadde kanskje trodd nordmennene skulle være i bedre form. Dessverre hadde de tapende finalistene fra Frankrike-VM i 1998 også gammel form i beina. Spesielt Zé Roberto, som la opp først i fjor, preget kampen.

Men også Strand høstet skryt av riksmediene.

Høstet ros: – Mer sentral enn i 98

– Evighetsmaskinen har ikke sluknet Helt tydelig i god form og mer sentral nå enn i 1998. Godt skudd i 1. omgang. Utover i kampen så vi imidlertid lite til RBK-legenden, skriver Verdens Gang i sin børs og gir Melhus-spilleren samme karakter som han fikk den berømte kvelden i Marseille for 20 år siden: Seks av ti.

Aftenposten skriver at Strand var et av få lyspunkt, mens Dagbladet fremhever en magisk tunnel samme mann gjorde i første omgang.

Etter 0-0 til pause tok brasilianerne mer over i showkampen som tempomessig så mer ut som det det var: En oldboyskamp. 15.000 tilskuere laget folkefest i sommersola i hovedstaden, ellers var det få lyspunkter. Edmundo satte et straffespark bak Thomas Myhre tidlig i andre omgang, før Giovanni satte inn en retur til 0–2 etter 57 minutter.

Fikk ikke møte Ronaldo

Gabriel, som ikke engang var med i troppen i 1998, scoret på et vanvittig langskudd mot slutten av kampen, og fastsatte sluttresultatet til 0-3.

Strand fikk for øvrig gjensyn med spillere som Roberto Carlos og Rivaldo, som han har møtt også med Rosenborg opptil flere ganger, men fikk ikke noe gjensyn med det største trekkplasteret. Ronaldo pådro seg nemlig skade i dagene før kampen og var degradert til lagleder.