Melhus-Orkla 3-1: Melhus-spiss Geir Holthe var bortreist og ikke på banen da Melhus tok sesongens første seier i det TV-sendte oppgjøret borte mot Tillerbyen forrige helg, men da laget slo Orkla på hjemmebane søndag var spissen tilbake på topp og svært delaktig i den sterke seieren med sine to scoringer.

- Jeg har stort sett spilt alle kampene i år, men da vi vant forrige helg var jeg dessverre ikke med. Hadde vi ikke vunnet i dag, hadde jeg nok fått høre det, smiler Holthe som satte inn både 1-0 og 2-0 til hjemmelaget før pause før gjestenes Håkon Sanden fastsatte pauseresultatet til 2-1 like før hvilen.

Formtopp

Holthe har slitt med lyskeproblemer tidligere i sesongen og måtte forlate banen allerede før pause da Melhus røk ut av cupen mot Orkla i 0-6 nederlaget like etter påske. Nå er formen bedre enn på lenge og skadeproblemene borte, skal vi tro dagens mann i Gruva.

- Formen blir bedre og bedre. Det kjenner jeg på kroppen selv også. I dag var det en kamp som passet meg bra og da trives jeg i den rollen jeg har i laget, sier 37-åringen som kom til Melhus i fjor vår etter å ha avsluttet fotballkarrieren som spillende trener i Flå noen år tidligere.

- Nå føler jeg meg bra. Jeg er trent for 90 minutter og kjenner ingenting i lysken. Ikke en gang krampa tok meg i dag, sa en fornøyd tomålsscorer til Trønderbladet.

- Årsbeste

Jan Ketil Berg strakk seg så langt som til årsbeste da han oppsummerte lagets andre strake seier.

- Ja, dette er nok periodevis årsbeste av oss. Vi gjennomfører to gode omganger og vinner fortjent. Jeg synes vi er gode i dag, sier Berg.

Kampen sto lenge og vippet på stillingen 2-1 til hjemmelaget, men da formspiller Basem Issa iskaldt chippet inn 3-1 til Melhus med drøye kvarteret igjen på klokka var kampen avgjort.

- Sist mot Tillerbyen ble vi spilt veldig lave i 4-5-1 og var heldige som til slutt vant. I dag står vi opp på en helt annen måte og fortsetter å spille vårt spill, skape sjanser og bør egentlig punktere kampen tidligere. Ekstra artig at Basem får avgjøre kampen. Han har vært god i det siste, berømmer hovedtreneren.

Solid revansj

Sist Melhus møtte Orkla var i cupens 2.kvalifiseringsrunde tilbake i starten av april. Nå røk et skadeskutt Melhus-lag hele 0-6. Berg forteller om en revansjelysten gjeng:

- Ja da, vi har ikke glemt den kampen. Da ble vi rundtspilt. Det var også tema på dagens spillermøte. Vi ønsket å revansjere den kampen og det klarte vi til gangs her i dag, poengterer han.

- Jeg synes begge lag er gode i 1.omgang. Både vi og Orkla spiller god fotball og skaper sjanser. Det bølger veldig. To lag som tør å prøve i 4-3-3, legger han til.

Må på gress å øve

Neste kamp for Melhus sin del er bortekamp mot Tynset førstkommende lørdag. Tynset er det eneste laget i serien som fortsatt spiller sine hjemmekamper på gress, og før den kampen må Berg og spillerne flytte treningene noen meter lenger ned til gressbanen i Gruva.

-  Det blir en tøff bortekamp. Tynset er solide hjemme på Nytrømoen, så vi må forberede oss så godt vi kan til den kampen. Det blir nok noen treninger nede på gressbanen til uka. Den er i såpass fin skikk nå at det skal gå an å bruke den, avslutter Melhus-treneren.

Laget (4-3-3): Adrian Husby - Petter Borgen, Roar Strand, Eirik Ramlo, Kim Roger Laugsand - Håkon Lund (Samim Meskinyar 59 min.), Martin Nilsen, Ole Gunnar Øien - Sindre Ohrstrand (Martin Kusslid 87 min.), Geir Holthe, Basem Issa (Joakim Gundersen Strand 89 min.).

Øvrige resultater denne runden:

Rosenborg 2 - Tynset   2-0 (torsdag)

Brumunddal - Steinkjer   1-1 (lørdag)

Gjøvik-Lyn - Verdal   3-0 (lørdag)

Byåsen - Ottestad   1-1 (lørdag)

Kolstad - Tillerbyen (sen kampstart søndag, stillingen ved pause var 1-1)

Løten - Levanger 2   (spilles mandag)