Leik og Trønder-Lyn møttes for første gang i seriesammenheng siden 2012 fredag kveld. Den gang fristet lagene en temmelig beskjeden tilværelse i 6.divisjon, mens ett av lagene har en uttalt målsetning om å være med i opprykkskampen i 5.divisjon i 2018.

Det så lenge ut til å gå mot en målløs 1.omgang i solskinnet på Korsvegen fredag, men Leiks toppscorer Mathias Eid ville det annerledes da han omsatte en kontring i mål med to minutter igjen å spille av omgangen. Det sto seg også til pause.

Scoringsbonanza

I 2. omgang tok det helt av. Først utlignet lagkaptein Anders Kjeldseth til 1-1 på straffespark for Trønder-Lyn, før innbytter Anton Aune sendte gjestene i ledelsen på vakkert vis bare minutter senere. Toppscorer Eid var frampå igjen da han utlignet til 2-2, og derfra og ut var det bare å holde seg fast:

Først sendte Leiks midtbaneanker Vegard Tørset ballen i nettaket med en veplassert kanon og like etter avgjorde Leik-spiss Andre Steinsvoll oppgjøret med en perlescoring på hel volley fra langt hold - utgabart bak gjestenes keeper Tommy Dahle. Hadde Leik tatt inngangspenger hadde den vært verdt pengene alene. Minst.

Slik beskrev Leiks Twitterkonto den avgjørende scoringen i kampens hete:

4-2!!! Lang ball mot André i bakrom som smellertil på hel volley og setter ballen i lengste! Hjelp for et mål!!

- Viser moral

Etter kampen var det en fornøyd Leik-trener John Atle Hammerås vi traff etter å sett sine elever ta sesongens andre trepoenger.

- Dette er nok tett opp mot årsbeste av oss. Vi viser karakter og moral i dag og tar en sterk seier. Trønder-Lyn er nok ganske sikkert et av lagene som kommer til å kjempe helt i toppen gjennom hele sesongen, så det er bra gjort av oss å klare å slå dem her i dag, sa Hammerås.

- Hva synes du ble avgjørende?

- Det er vanskelig å peke på en avgjørende faktor, men jeg tror nok vi overrasker dem veldig på 1-2 med å løfte presset vårt og gå høyere i banen. Det hadde de nok ikke forventet. Det så ikke ut som de likte det noe særlig, smiler han lurt.

- Jeg får si det samme som etter at vi slo Gimse i forrige lokaloppgjør. For meg betyr det ikke noe ekstra, men for spillergruppa tror jeg kanskje det er litt mer stas å slå en lokalrival som Trønder-Lyn. For min egen del er det akkurat like stort å slå Tynset 2 som Trønder-Lyn, men at det var viktig seier, det er helt sikkert, poengterer Leik-treneren.

Hyller nøkkelduo

Både Mats Even Eid og Andre Steinsvoll har vært borte fra Leik-laget i hele vår, men spilte begge sine første kamper for året i fredagens lokalderby. Trener Hammerås er glad for å nøkkelspillerne tilbake på banen igjen.

- Det er klart de betyr mye for oss. Mats Even jobber ofte på ugunstige tidspunkt for fotballen, men Andre håper vi skal bli med for fullt framover, roser treneren.

- De har det lille ekstra. Roen, overblikket. Mats Even har trent med oss et par ganger i det siste, mens Andre har vært med på ei økt og går rett inn og avgjør kampen på den måten, skryter Hammerås.

- Kunne gjort mye annerledes

Trønder-Lyn kom fra en sterk 4-2 seier over topplaget Rennebu i forrige runde, men måtte bite i det sure elpet på Korsvegen fredag kveld. 2-1 ledelsen i 2.omgang ble til 2-4 tap for Kjetil Fjærans mannskap.

- I dag er det mye både jeg og spillerne kunne gjort annerledes. Vi bommer både på taktikk og laguttak og i tillegg gjør vi ingen god kamp. Dette var nok den svakeste kampen av oss så langt denne sesongen, oppsummerte trener Fjæran i minuttene etter kampslutt.

- Vi er langt under forventet standard i store deler av kampen og spiller ikke slik vi ønsker å framstå. Leik er et godt fysisk lag som kjemper oss ut av stilen. Sånn sett er det ikke noe å si på at vi taper her i dag. Vi får bare komme sterkere tilbake, forsikret Trønder-Lyns trener.

Neste mulighet for revansje for Trønder-Lyn er toppmøtet hjemme mot Nidelv førstkommende torsdag, mens Leik gjester Brekken i sin neste opptreden neste lørdag.

Etter fredagens lokaloppgjør klatret Leik opp på 5.plass på tabellen med sine sju poeng, mens Trønder-Lyn forblir på 4.plass med sine ti. Verdt å merke seg er at resten av runden spilles lørdag.