16. - 17. juni arrangerer Leik Fotball Leik Cup for 25. gang på Korsvegen. Det blir ikke feil å si at fotballturneringen har minijubileum i år.

– Det er utrolig bra at vi har holdt ut i så mange år. Takket være god dugnadsånd har vi klart å opprettholde høy kvalitet på cupen. Det er nok derfor de samme klubbene kommer tilbake år etter år, sier leder Kari-Anne Ofstad i Leik Cup til Trønderbladet.

Håper på over 70 lag

I fjor deltok 71 lag på fotballturneringen som trekker barn og ungdom i alderen 6 til 17 år. Fristen for å melde seg på er onsdag neste uke.

– Vi håper at vi får det samme deltakerantallet som i fjor. Vi pleier å ha lag fra Gauldalen, utover mot Orkanger og noen lag fra Trondheim, forteller Ofstad.

Lagene fra 13 år og opp til 17 år spiller sluttspill. Alle lag får premier, mens det deles ut pokaler til vinnerlagene i de eldste klassene. De aller yngste spillerne, seks og sju år, spiller treerfotball.

Leik Cup kan også by på andre aktiviteter enn fotball. I år kan barna blant annet kjøre små elbiler som er leid inn fra NAF.

– Vi prøver å tilby litt ekstra rundt cupen, slik at ventetiden mellom kampene skal bli kortere og at småsøsken får et tilbud. Vi er også i dialog med maskoten til RBK, sier hun.

– Enormt engasjement i bygda

For å klare å gjennomføre cupen er over 100 voksne med å hjelper til. Kiosk, parkering og renhold er noe av oppgavene som må fylles.

– Det er enormt engasjement i bygda. Det betyr mye for både spillere og foreldre å ha egen fotballcup, forteller Ofstad, og legger til at cupen er viktig for å tjene penger til klubben.

I kiosken vil det bli solgt tradisjonelle kioskvarer, men de tilbyr også sunn og næringsrik mat. I tillegg vil det settes opp et grilltelt med muligheten for å kjøpe seg middag.

- Dagen kan bli lang for mange, så det er viktig at man får muligheten til å kjøpe seg ordentlig mat, sier hun.