Etter den store bragden til Melhus/Gimse gutter 16 år i Bringserien for to uker siden, måtte spillerne og trener Asle Hårsaker denne uka gjennomføre veddemålet de inngikk før de vant den nasjonale håndballserien.

På tirsdagens håndballtrening i Horghallen måtte guttene ta alt håret med hårklipperen stilt inn på fem millimeter.

Treneren valgte å markere triumfen på en litt annen måte. Hårsaker valgte nemlig å gå hjemme fra Melhus til treningen på Lundamo – en strekning på 2,2 mil. Ifølge Google Maps en gåtur som tar fire timer og 23 minutter.

– Turen gikk overraskende bra. Jeg brukte bare tre timer og 15 minutter. Det var tungt å gå så langt på nesten bare asfalt. Etter at jeg passerte Oles Autorast begynte jeg å kjenne det, sa håndballtreneren til Trønderbladet dagen etter at det spreke «stuntet» var gjennomført.

Kom på ideen selv

Det var Hårsaker selv som kom opp med ideen om å gå til trening hvis guttene vant den gjeve håndballturneringen.

– Ideen oppsto for et par måneder siden. Guttene snakket om at hvis vi vant Bringserien skulle de ta alt håret. De så på meg og lurte på hva jeg skulle gjøre, for jeg har jo lite hår fra før. Da svarte jeg at jeg skal gå til trening på Lundamo hvis vi vant turneringen, forteller Hårsaker.

– Det ble egentlig ikke noe mer snakk om det, men spillerne husket på det like etter at vi vant finalen. Da var det bare å gjennomføre det, legger han til.

Trønderbladet møtte Hårsaker da han tirsdag var på vei til treningen. Da lokalavisa traff ham i miljøgata i Melhus sentrum, hadde han ennå bare tilbakelagt to kilometer. Med seg hadde han en kompis som skulle være med et lite stykke på veien.

– Det er jo ganske langt, så det blir ei kjempeøkt. Jeg tenkte jeg skulle legge opp før neste sesong, men kanskje dette er forberedelsene til en ny sesong, fortalte han og lo.

SOMMERKLIPPEN: Slik så spillerne på Melhus/Gimse gutter 16 år ut på håret etter at trener Asle Hårsaker hadde lekt frisør. Noen av guttene hadde på forhånd sagt at de ikke ønsket å klippe seg kort. Foto: Privat

– Det er verdt det

Med seg på turen hadde han proviant i form av drikke, sjokolade og brødskive. Hårsaker forventet ingen stor mottakelse når han ankom treningen i Horghallen.

– Jeg forventer å komme fram hel og uten skader. Når jeg kommer fram skal jeg hive meg i dusjen. Jeg kjører bil hjem etter trening. Det kan hende jeg tenker meg litt ekstra om neste gang jeg inngår et slikt veddemål, smilte Hårsaker.

– Men det er verdt det. Å vinne Bringserien står det respekt av, så guttene fortjener å se at treneren deres også må lide litt. Det er spillerne som har strevd og jobbet knallhardt denne sesongen, fortsatte treneren.