Melhus IL orientering har i samarbeid med Norges orienteringsforbund et nytt og utvidet turorienteringstilbud til barn i barnehager og de som har en eller annen form for funksjonsnedsettelse.

- Det er en satsing som Norges Orienteringsforbund og idrettslagene har mye fokus på. Hensikten er å få flere ut. Klarer man ikke å komme seg ut i marka, skal man ha et annet tilbud, sier Stein Ivar Foss i Melhus IL orientering til Trønderbladet.

Nytt tilbud

Løypene går i Melhus sentrum på øst- og vestsiden. Siden turene går på stier og veier egner de seg for alle, også de som er litt dårlig til beins og som eventuelt sitter i rullestol.

Et godt utgangspunkt for turene er Melhus skysstasjon. Til sammen er det fire grønne løyper med 30 poster/stolper, som hver gir to poeng. Postene er byttet ut med stolper. På toppen av stolpene står bokstavkodene, som man kan registrere på et kort eller på nettet.

- Vi lanserte turorientering i sentrum for noen år siden, men nå har vi kommet med et gratis tilbud for funksjonsnedsatte og barnehager, forteller Foss, som også håper tilbudet vil hjelpe på rekrutteringen til sporten.

«Stolpejakten»

Det nye tilbudet ble sluppet 16. mai. Foss har på stående fot ikke oversikt over om noen har benyttet seg av turene.

- Derfor er det viktig å få nyheten ut, slik at folk blir kjent med det, sier han.

Orienteringsforbundet har tidligere lansert konseptet «Stolpejakten». Det går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Stolpebesøk kan registreres på papir, nettet eller via en app.

- Det er en annen type form for turorientering. Vi er ikke helt der enda, men det er noe vi vurderer. Konseptet vi har i dag er veldig likt, sier Foss, som er ansvarlig for turorienteringen i Melhus IL orientering.