Melhus har startet årets sesong i 3.divisjon med å spille fem strake uavgjortkamper der laget har mistet fire poeng på overtid med to seine baklengsmål i de to siste kampene.

Når Kolstad gjestet Gruva 2.pinsedag, kom det første tapet i det målrike oppgjøret som til slutt endte 2-4 til gjestene fra Kvitbyn.

Det var slett ikke ufortjent da Lars Petter Homstad sendte Kolstad i ledelsen etter drøyt ti minutter av kampen, og da Erase Ghebre doblet ledelsen ti minutter før pause, ble motbakken enda større for vertene.

- Gode i en kort periode

Håkon Lund ga hjemmepublikum håp med sin 1-2 redusering da drøyt 20 minutter gjensto, men nærmere kom aldri Melhus i denne kampen.

- Totalt sett var nok dette årsverste fra vår side i serien, ja. Rett og slett en svak kamp av oss som det er bare å glemme fortest mulig. Vi er gode i en kort periode etter at vi reduserer til 1-2, men utenom det kommer vi aldri opp på det nivået vi ønsker. Alt i alt vinner Kolstad fortjent, så det er bare å se videre mot neste kamp, oppsummerer Havdal til Trønderbladet.

Kaotiske sluttminutter

Erlend Sørhøy avgjorde kampen med sin 1-3 scoring med to minutter igjen å spille. Da hjalp det lite at Ole Gunnar Øien reduserte til 2-3 mot sin tidligere klubb på overtid. Det siste som skjedde i kampen var at Kolstad-spiss Homstad ble tomålsscorer med sin 2-4 scoring.

Dermed er sesongens første Melhus-tap i seriesammenheng et faktum.

- Det er ingenting å si på det. Vi er både uheldige og udyktige på flere av målene vi slipper inn og da blir vi straffet. Keeper Adrian Husby må nok ta på seg både Kolstads andre og tredje scoring i dag, erkjenner Melhus-treneren.

Første hjemmetap siden 2015

Mandagens nederlag på hjemmebane er Melhus sitt første i seriesammenheng siden laget spilte i 5.divisjon for to år siden. Da røk laget 0-1 hjemme mot IL Tempo. Siden den gang har de gått ubeseiret gjennom 4.divisjon med solide 10-1-0 på hjemmebane i fjorårets opprykkssesong og spilt uavgjort både mot Løten og Gjøvik-Lyn til nå i årets 3.divisjon.

Neste kamp for Melhus sin del er det TV-sendte oppgjøret mot Tillerbyen på bortebane førstkommende søndag.

- Da må vi framstå mye bedre enn det vi gjør i dag, svarer Havdal bestemt.

Laget (4-3-3): Adrian Husby - Petter Borgen (Roy Gunnar Pedersen 67 min.), Håvard Ler, Eirik Ramlo, Kim Roger Laugsand - Samim Meskinyar (Sindre Ohrstrand 56 min.), Martin Nilsen, Ole Gunnar Øien - Håkon Lund (Martin Kusslid 85 min.), Geir Holthe, Basem Issa.

Basem Issa, Geir Holthe og Martin Nilsen pådro seg alle gult kort.

PS: Sindre Ohrstrand fikk sin debut for Melhus da han erstattet Samim Meskinyar med drøye halvtimen igjen å spille.