Regionmesterskap i utstyrsfritt styrkeløft ble lørdag arrangert i Olvesalen på Trøndertun folkehøgskole i Melhus. Stevnet var et samarbeid mellom Trøndertun Styrkeløft og Nidarø Styrkeløftklubb.

Rundt 40 deltakere var påmeldt i øvelsene knebøy, markløft og benkpress. Blant de lokale utøverne fant vi tre medlemmer fra Trøndertun Styrkeløft. Flere utøvere fra Melhus IL deltok også i konkurransen. Alle resultatene ligger ute på styrkeloft.no.

Wahl Berg med rekordforsøk

I klassen veteran 50-59/72 stilte Hilde Wahl Berg fra Trøndertun Styrkeløft. I NM for noen måneder siden gikk hun ned en vektklasse, og holdt den på stevnet i helga.

Etter å ha veid seg inn på 71,45 kilo var planen at hun skulle kjøre bare første- og andreløftet i knebøy og benkpress, og heller forsøke å ta norgesrekorden på 152 kilo i markløft. Det gikk dessverre ikke.

- I markløft ble Hilde stående igjen med åpningsløftet på 125 kilo. Hun leverte ikke et kjempebra stevne, men hun gjorde jobben i henhold til planen. Nå skal hun opp en vektklasse. Hun god for mye mer, sier Åge Berntsen i Trøndertun Styrkeløft.

Lokale perser

I klassen åpen/120+ deltok Alexander Gundersen fra Trøndertun Styrkeløft. I knebøy ble han stående med 300 kilo og i benkpress løftet han 170 kilo. I markløft løftet han 272,5 kilo.

- Alexander perset i både knebøy og benkpress. På markløft dro han greit til med 282,5 kilo, men grepet glapp, forteller Berntsen.

Kenneth Ross fra Trøndertun Styrkeløft stilte i klassen åpen/120 og konkurrerte bare i benkpress. Her vant han med 177,5 kilo, og flyttet persen med 2,5 kilo.

- I tillegg til å vinne klassen i benkpress, hjalp Kenneth til på stevnet. Han er fantastisk flink og stiller opp på alt som er. Det er sånne personer vi vil ha i klubben, skryter Berntsen.

Her prøver Hilde Wahl Berg i Trøndertun Styrkleløft på rekordforsøk i markløft. Foto: Jan Arthur Aune

Norgesrekorder

Ingen av de lokale deltakerne tok norgesrekorder i helga, men det gjorde derimot noen av de tilreisende.

Julie Berger Johansen fra Jeløy AK i Moss var med som gjesteløfter i klassen 84. Hun tok norgesrekord i knebøy med 178,5 kilo. Som gjesteløfter var hun ikke offisielt med på stevnet, men rekorden ble likevel godkjent.

Edvard Heimen fra Fræna tok også norgesrekord. I klassen åpen/105 løftet han 208 kilo i benkpress.

Erik Røen fra Hessdalen i Holtålen klinte til med en uofisiell nordisk rekord i knebøy. I klassen junior 19-23/120+ løftet han 327,5 kilo og 850 kilo i total rekord. Det ble norsk juniorrekord.

I markløft løftet han 340 kilo og totalt 850 kilo.

- 9. juni reiser jeg til Calgary i Canada for å løfte for Norge i VM i styrkelløft, sier Røen til Trønderbladet.

Takker skolen

Berntsen var plattingsjef i knebøy under stevnet på lørdag. Han kan fortelle om et svært vellykket arrangement.

- Alt var veldig godt planlagt. Vi hadde et godt samarbeid med Nidarø Styrkeløftklubb, og holdt på med forberedelser i ukesvis på forhånd. Det er vanvittig mye arbeid. Husk at det er tunge ting vi må flytte på, sier Berntsen, som vil fremheve den høye tekniske standarden på stevnet.

Han vil rette en stor takk til Trøndertun folkehøgskole som låner bort lokale og stiller opp på andre måter.

- Skolen har vært fantastisk gjestfrie, både rektor, lærere, vaktmesteren og vaskepersonell. Vi er veldig takknemlige for at vi får låne salen med et så godt lydanlegg. Det er en berikelse for klubben og alle som deltar, forteller Berntsen.