Torgil Gjertsen avgjorde hjemmekampen mot Lillestrøm (2-1) 2. påskedag, men siden det har han ikke vært å se på banen. Gjertsen har stått over bortekampene mot Brann og Sandefjord, samt hjemmekampen mot Bodø/Glimt i tillegg til cupkampen mot Sunndal for en uke siden.

I forrige uke fikk han svar på omfanget av skaden:

- Jeg fikk svar på MR'en vi tok i forrige uke. Det er snakk om en muskelruptur som skaper problemer. Jeg får ikke trent for fullt og førstkommende torsdag skal jeg på Rosenborg-klinikken for å få en spesialist til å se nærmere på utviklingen, forteller Gjertsen selv på telefon til Trønderbladet.

- Det er en skade som har kommet gradvis, men som ble forverret i kampen mot Lillestrøm da jeg fikk en smell der, forteller han.

Trolig ute i 2-3 uker

Hvor lenge blir du borte fra fotballbanen?

- Det er litt vanskelig å anslå hvor lang tid det kan ta med en slik type skade, men forhåpentligvis så er jeg tilbake igjen om 2-3 uker. Foreløpig får jeg ikke trent for fullt med laget, så helgens kamp mot Tromsø er uaktuell for min del. Neste helgs møte med Stabæk hjemme står også i fare, informerer han.

Kan du risikere å gå glipp av møtet med Ranheim 16. mai?

- Det er jo den kampen jeg har siktet meg inn i utgangspunktet. Den kampen har jeg veldig lyst til å spille, så dersom prognosene stemmer så håper jeg å være tilbake for fullt da, sier Gjertsen.

- Helt jævlig å se på

Hvordan er det å sitte å se på kampene?

- Det er jo helt jævlig! Men får hjerteinfarkt av mindre. Jeg skjønner ikke folk som sitter på tribunen og ser kamp etter kamp. Da er det faktisk mye bedre å være utpå banen og kunne bidra selv, smiler kantspilleren som har hatt stor suksess i KBK-trøya etter overgang fra Ranheim i fjor sommer.

- Hva med sesongstarten for lagets del?

- Jeg synes vi har fått litt dårlig betalt, men det jevner seg vel ut i lengden. Mot Brann tapte vi sju minutter på overtid og i kampen mot Sandefjord så ledet vi til helt på tampen, så vi har rotet vekk en del poeng på tampen av kampene i det siste. Jeg synes vel i alt i alt vi har fått en helt grei start, selv om poengfangsten foreløpig kanskje er litt mager, avslutter han.

Kristiansund ligger i øyeblikket på 11. plass med seks poeng etter seks spilte kamper.

Gjertsens lagkamerater skal nå i tur og orden møte Tromsø (borte), Bergsøy (borte, cup), Stabæk (hjemme) og Haugesund borte før møtet med Ranheim hjemme i Kristiansund på fotballens festdag 16. mai.