Melhus/Gimse gutter 16 år er klare for sluttspillet i den nasjonale serien Bringserien. Det ble klart etter helgas finalerunder i Oslo.

– Vi er veldig godt fornøyd med å gå videre. Vi har vunnet ti av elleve kamper i Bringserien, og var bare ett poeng unna puljeseier, sier trener Asle Hårsaker til Trønderbladet.

Knepent tap mot favoritt

I helga ble det tre seire og ett tap. Viking ble slått 26-20, Arendal ble beseiret med sifrene 28-22, i kampen mot Storhamar vant de 22-19, mens det ble et knepent tap 19–20 mot Fjellhammer.

– Vi hadde ikke spilt mot Fjellhammer tidligere, men vi visste at de var veldig gode. De er kanskje favoritter til å vinne hele serien. De ble for sterke for oss i helga, men vi håper å få en ny mulighet mot dem senere, forteller Melhus/Gimse-treneren.

Seieren mot Storhamar var ekstra morsom. Treneren for motstanderlaget heter Bent Svele. Han er en tidligere håndballspiller, men er kanskje mest kjent som TV2s håndballekspert.

– Det var bra at det var jeg som vant trenerduellen. Det var et godt Storhamar-lag, og jeg sa til Svele etter kampen at de har nesten lik spillestil som oss. Han skrøt også av laget vår. Det er artig å høre av en kar som kan faget sitt godt, sier Hårsaker.

VIDERE: Liggende foran: Sondre Orheim. Første rekke f.v.: Sebastian Teigen, Mikkel Hårsaker Mærk, Oliver Røddesnes, Elias Raaness Sæteraas, Bjørn Otto Havdal og Sebastian Torp. Bak f.v.: Wictor Rian Losen, Stian Erdal Sivertsen, Thomas Martinsen, Eskil Lund, Petter Einskar Johnsen, Henrik Optun Schult, Philip Alexander Elvenes og Sondre Flå. Foto: Privat

Møter Arendal og Frogner

Det nasjonale sluttspillet går av stabelen 11. – 13. mai. Her vil fire puljer med tre lag kjempe om videre avansement. Melhus/Gimse møter Arendal og Frogner.

– Vi skal forberede oss på samme måte som vi gjorde inn mot denne helga. Nå skal jeg evaluere kampene fra helga og se hva vi må ta tak i på trening, forteller han.

PS! Melhus/Gimse jenter 16 år deltok også i helgas finalerunder i puljene. Jentene spilte mange jevne kamper mot topplagene, men det holdt dessverre ikke helt inn, og er ikke med videre til sluttspillet.