Hovin skole tok sølv da sju skoler fra hele fylket var samlet på Åsveien skole lørdag 14. april. 80-90 femteklassinger spilte fire partier mot hverandre.

Hovin skole lå godt an hele veien, og førstepremien på 15.000 hadde elevene svært lyst til å ta med seg tilbake til Melhus. Det var svært spente elever og foreldre da det var klart for premieutdeling, forteller rektor Rune Krogstad i en rapport fra mesterskapet. Hovin havnet på andreplass, og fikk med seg en sjekk på 5000 kroner som klassen kan bruke til hva dem vil.

– Vi gratulerer Hovin skole fra Melhus med andreplassen og synes det er utrolig morsomt at nesten 2000 trøndere har vært med på denne konkurransen, sier generalsekretær Geir Nesheim i Norges Sjakkforbund. Sjakk5ern var en konkurranse for femteklassinger i hele Trøndelag, arrangert av sjakkforbundet.

2000 deltakere

Fra desember til februar fikk alle femteklassene i Trøndelag tilbud om sjakkutstyr og opplæring, og så møttes klassene til distriktsfinaler før alt kulminerte i en fylkesfinale lørdag 14. april.

– Hovin skole gjorde en sterk innsats i konkurransen og har vært ivrige hele veien. Det holdt nesten helt inn. Kanskje den neste Magnus Carlsen kommer nettopp fra Melhus, sier visepresident i Norges Sjakkforbund, Vibeke Ekeland Grønn.

Det morsomme med sjakk, fremhever presidenten, er at alle kan delta

– Alder, kjønn, religion, funksjonshemming eller språk spiller ingen rolle. Kun gode trekk, sier hun.

Resultater

1 Ekne skole, Levanger

2 Hovin skole, Melhus

3 Høylandet skole, Høylandet

4-7 i alfabetisk rekkefølge:

Lånke skole, Stjørdal

Røra skole, Inderøy

Sveberg skole, Malvik

Åset skole, Åfjord