Melhus/Gimses håndballjenter er klar for 2.divisjon etter fire år i 3.divisjon. Etter et fantastisk comeback i serien måtte laget bli blant de to beste i et omspill bestående av fire lag. Med to seiere over Bossekop og Harstad/Landsås, betydde ikke tapet mot Charlottenlund all verden.

Det ble svart og hvit jubel i Steinkjerhallen etter 29-28-seier over Harstad/Landsås i siste kamp søndag morgen.

- Akkurat nå er det mye lettelse, for jeg følte hele tiden at vi er gode nok til å klare det, sier Jan Erik Wiedemann til Trønderbladet.

Mens det ofte har vært fuktige scener med champagne og øl når seniorlag har feiret opprykk, ble det naturligvis lite alkohol på tur hjem. Men et annet forbud ble opphevet, som Melhus/Gimse-jentene ikke har fått gjort på tur før.

Sjokoladen har gitt strenge blikk

- Laget er såpass ungt, at opprykket ble feiret på McDonalds, flirer Wiedemann.

- Men spillerne syns det var veldig gøy. Jeg tror noen av dem syns smaken av burger var ende bedre enn opprykket, fortsetter han.

For det har ikke vært en vane med feit mat når Melhus/Gimse-laget har vært på tur. Laget har vært på en del langturer rundt omkring i Midt-Norge og Sunnmøre. Da har det ikke vært hamburger og chips på menyen. Det har vært et strengt regime i jakten på opprykk.

- Jeg har sett noen som har tatt opp en sjokolade og fått et strengt blikk om at den må ned, flirer Janne Fagerbekk.

Søtpotetfries og is

- Ikke feit mat eller sjokolade når vi er på slike helger. Vi skal spise ordentlig mat når vi spiller kamp. Men i dag var forbudet opphevet, sier treneren.

18 år gamle Fagerbekk har vært en profil og bare blitt bedre og bedre i kampen om opprykk. Hun har hatt respekt for kostholdet på langturene.

- Det har ikke vært noe godterispising, nei. Det har gått i grovbrød! Nei, det var veldig fint med McDonalds og spise søtpotetfries og is. Det er lenge siden sist, sier Fagerbekk.

Men at det smakte bedre enn opprykket, det går hun ikke med på.

- Kan gå i hi

- Det har vært et mål for oss i to sesonger, så det var veldig fint. Men McDonalds var en god nummer to, sier hun.

Treneren fikk for øvrig nyte godt av maten selv.

- Jeg tror det er ti år siden sist jeg spiste på McDonalds. Det føles ut som jeg har nok mat til å gå i hi, spøker han.