Siden november i fjor har Støren Sportsklubb slitt med å få på plass ny leder for idrettslaget, som teller rundt 1000 medlemmer og er kommunens klart største klubb.

- Jeg tror nok mange er litt redde for å ta på seg vervet. De frykter at det skal ta mye tid og at de ikke klarer å gjøre en god nok jobb, sier daglig leder Beate Jonli i Støren Sportsklubb til Trønderbladet.

Ekstraordinært årsmøte etter påske

Torsdag kveld hadde klubben årsmøte, og styret måtte innse at det må holdes et ekstraordinært årsmøte for å finne ny leder til klubben. Møtet er lagt til 12. april.

- Skal vi fortsette å være en frivillig organisasjon må vi innen møtet finne en person som kan ta på seg oppgaven. Vi får ikke godkjent årsprotokollen uten ny leder, forteller Jonli, som vinteren 2017 ble ansatt som daglig leder i halv stilling.

Det er nedsatt en valgkomité som har hatt ansvaret for å finne ny leder til klubben, men personer fra styret har også bidratt med ringerunder og spurt folk, uten å lykkes.

Må ønske å utvikle klubben

Støren Sportsklubb har den senere tiden opplevd god utvikling på flere områder. Fotballherrene skal i år spille 4.-divisjonsfotball, og Jonli forteller at de har flere andre spennende planer fremover.

- Skal man være leder hos oss må man ha et genuint ønske om å utvikle klubben videre. Som daglig leder er jeg med og letter arbeidsoppgavene til lederen. Vi har én møtekveld i måneden, og man må regne med mindre oppgaver mellom møtene også, forklarer hun.

Den nye lederen må påta seg vervet i ett år, men klubben ser helst at man sitter i to år, slik at ny leder og nestleder kan velges annethvert år.

Takker for seg etter over 4 år

Egil Borseth er avtroppende leder i Støren Sportsklubb. Han ble valgt i 2013 og har etter gjenvalg hatt vervet i fire og et halvt år.

- Nå har jeg sittet ferdig perioden min. Det er greit at noen andre, med nytt blikk, ser på utviklingen av klubben videre, sier han til Trønderbladet.

Borseth forteller at de også slet med å finne ny leder den gangen han til slutt endte opp med vervet.

- Det handler nok litt om interesse. I tillegg har mange andre verv også. Det er jo et stort ansvar å være leder i Støren Sportsklubb. Med 1000 medlemmer er det som å lede en stor bedrift, forteller Borseth.

Er du interessert i å ta over stafettpinnen kan du kontakte Egil Borseth eller Beate Jonli.